Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Onderwijs

Verbreed je horizon bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Leer over de kleinste bouwstenen van het bestaan, of waag je aan de grootsheid van het universum.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen biedt verschillende maatschappelijk relevante bacheloropleidingen en masteropleidingen aan, uiteenlopend van wiskunde, informatica en data science, astrofysica, natuurkunde, chemie tot bio-farmaceutische wetenschappen, biologie en milieukunde. Via de Graduate School of Science worden promovendi nog verder opgeleid binnen de verschillende onderzoeksdisciplines van de faculteit.

Science studenten worden opgeleid tot kundige, betrokken academici en sterke probleemoplossers.

Kenmerkend aan het onderwijs van onze faculteit is dat het plaats vindt binnen een onderzoeksomgeving. Colleges worden gegeven door onderzoekers, studenten voeren vanaf het eerste studiejaar onderzoeksprojecten uit, masterstudenten zijn lid van het onderzoeksinstituut en werken samen met verschillende onderzoekers.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen wil studenten graag stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Zo zijn er mogelijkheden om een dubbele bachelor te volgen door bijvoorbeeld de studies Sterrenkunde en Natuurkunde of Wiskunde en Natuurkunde te combineren.

Tijdens de bachelor en master zijn er mogelijkheden om een deel van de studie in het buitenland te volgen. Science studenten bevinden zich met name in de masterfase in een internationale studieomgeving. Veel masterstudenten, promovendi, postdocs en onderzoekers komen dan ook uit het buitenland.

De faculteit organiseert diverse activiteiten om studenten kennis te laten maken met de arbeidsmarkt en ze goed te ondersteunen bij loopbaankeuzes. 

  • Science Career Service 
    De Science Career Service ondersteunt en adviseert studenten bij hun studie- en loopbaankeuzes. Het aanbod bestaat uit inloopspreekuren, workshops en individuele adviesgesprekken.
     

  • Bètabanenmarkt
    Jaarlijks wordt de Bètabanenmarkt, het grootste carriere evenement in Leiden, georganiseerd. Organisaties presenteren zich om studenten te informeren over carrieremogelijkheden na het afstuderen. HBO-studenten, derdejaars bachelorstudenten, masterstudenten en promovendi zijn welkom. 

Onderzoekspracticum Life Science & Technology
Informatica is persoonlijk en kleinschalig
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.