Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Onderwijs

Onderwijs omvat de disciplines wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde, bio-farmaceutische wetenschappen, biologie en milieuwetenschappen.

Bacheloropleidingen

De faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen biedt 8 Nederlandstalige bacheloropleidingen; Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Biologie, Informatica, Life Science & Technology, Molecular Science & Technology, Natuurkunde, Sterrenkunde en Wiskunde

Masteropleidingen

We bieden 1 Nederlandstalige Master of Science, Farmacie, en 13 Engelstalige Master of Science opleidingen; Astronomy, Biology, Bio Pharmaceutical Sciences, Chemistry, Computer ScienceGovernance of Sustainability ,ICT in Business and the Public Sector, Industrial Ecology, Life Science and Technology, Mathematics, Media Technology, Physics, en Statistical Science for the Life and Behavioural Sciences

Graduate School

De Graduate School of Science biedt PhD Programmes op het gebied van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde, bio-farmaceutische wetenschappen, biologie en milieuwetenschappen .

Onderwijs in onderzoeksomgeving

Onderwijs vindt plaats binnen een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving. Studenten werken samen met onderzoekers en masterstudenten zijn lid van de onderzoeksinstituten. Dit biedt een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen, samen met junior en senior onderzoekers.  

In de bachelorfase vormen studenten een stevige disciplinaire basis. In de overgang naar de masterfase leren studenten om zich enerzijds te specialiseren en anderzijds goed samen te werken met studenten van andere disciplines. Op die manier sluit het onderwijs nauw aan op multidisciplinair onderzoek binnen de faculteit. 

Persoonlijk contact

Er is veel één-op-één contact met onderzoekers tijdens de onderzoeksperiodes. Studenten worden begeleid met een mentor- en tutorsysteem. Mentoren zijn ouderejaars studenten die de eerstejaars studenten wegwijs maken. Tutors zijn docenten die studenten helpen met vragen of als zij een achterstand hebben opgelopen. 

Internationale omgeving

Een aanzienlijk aantal masterstudenten, promovendi, postdocs en onderzoekers uit het buitenland zorgen voor een internationale academische omgeving. Engels is de voertaal voor onze masteropleidingen, wetenschappelijke workshops en seminars en dagelijkse gesprekken in onderzoeksgroepen.  Daarnaast zijn er mogelijkheden voor studenten om een deel van hun studie in het buitenland te volgen.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Aan het einde van een opleiding en/of PhD traject worden studenten en promovendi ondersteund bij het werken aan een carrière perspectief met toepasselijke opleidingen zoals loopbaanbegeleiding.
Science Career Service

Jaarlijks wordt de Bètabanenmarkt georganiseerd. Zo'n 40 organisaties presenteren zich om studenten te informeren over carrieremogelijkheden na het afstuderen. Studenten vanuit HBO, 3e jaars bachelorstudenten, masterstudenten, promovendi en internationale studenten zijn welkom. De Bètabanenmarkt is onderdeel van Universiteit Leiden en wordt ondersteund door 9 studieverenigingen. 
Bètabanenmarkt

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.