Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Studieverenigingen

De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen heeft verschillende studieverenigingen, die zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten organiseren voor studenten.

Website Leidse Biologen Club

Leidse Biologen Club

De Leidse Biologen Club (LBC) is de studievereniging voor Biologie en Bio-Informatica. De vereniging organiseert het gehele jaar verscheidene activiteiten. Van interessante lezingen en symposia, excursies naar natuurgebieden en carrière-evenementen tot gezellige borrels, (thema)feesten en een buitenlandse studiereis. Door de sterke connectie met alumni in het werkveld, evenals vele commissies en disputen, biedt de LBC haar leden de mogelijkheid zichzelf tijdens de studie optimaal te ontwikkelen. Ook kunnen studieboeken via de vereniging met aanzienlijke korting worden besteld. 

De Leidsche Flesch

Website Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica.
De vereniging organiseert het hele jaar door studiegerelateerde activiteiten zoals excursies, lezingen en een buitenlandse studiereis, maar ook filmavonden en feesten. Ook kunnen leden via de studievereniging hun boeken met korting bestellen.

Website Chemisch Dispuut Leiden

Chemisch Dispuut Leiden

Het Chemisch Dispuut Leiden (CDL) is de studievereniging voor Molecular Science & Technology (MST) en de Master Chemistry. Samen met het Technologisch Gezelschap in Delft organiseert CDL  jaarlijks een kennismakingsweekend voor eerstejaars MST-studenten. De vereniging organiseert daarnaast activiteiten zoals studiereizen, excursies, lezingen en symposia, maar ook borrels, feesten en filmmiddagen.

Aesculapius

De Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging (L.P.S.V.) „Aesculapius” behartigt de belangen van de studenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) en Farmacie. Ze organiseren regelmatig activiteiten, zoals lezingen over biofarmaceutische onderwerpen, excursies naar bedrijven in het binnen- en buitenland, maar ook sportdagen, borrels en feesten. 

Website S.V. LIFE

S.V. LIFE

De Studievereniging LIFE is er voor de opleiding Life Science & Technology (LST). De vereniging organiseert studie-gerelateerde activiteiten zoals workshops, bedrijfsbezoeken, tutoraten en studiereizen. Ook wordt er om de twee jaar een symposium georganiseerd met interessante sprekers uit binnen- en buitenland. Naast deze leerzame activiteiten worden er borrels, feesten en welzijnsactiviteiten georganiseerd.

IESA Shift

Website Shift

IESA Shift is de studievereniging voor de master Industrial Ecology (IE) aan Universiteit Leiden en TU Delft. Shift brengt IE-studenten dichter bij de academische en professionele wereld door het organiseren van workshops, excursies en andere evenementen met verschillende bedrijven en professionals. Daarnaast bieden ze studiehulp en extra lesmateriaal voor alle leden. Naast deze studiegerelateerde zaken, organiseert Shift ook verschillende sociale evenementen en bijeenkomsten.  
 

Website Leidsch Astronomisch Dispuut F. Kaiser

Leidsch Astronomisch Dispuut F. Kaiser

Leidsch Astronomisch Dispuut F. Kaiser is de Astronomy studievereniging en is onderdeel van studievereniging De Leidsche Flesch. Kaiser bevordert de integratie van Astronomy-studenten en andere leden van de Leidse Sterrewacht. Dit doen ze door het organiseren van sociale activiteiten en evenementen, waaronder rondleidingen en publieksevenementen bij de historische Oude Sterrewacht in Leiden. De Leidsche Flesch verzorgt de boekverkoop van de opleiding Astronomy, waar de leden boeken met korting kunnen aanschaffen.

Website GOSSA

GOSSA

GOSSA is de studievereniging van de masteropleiding Governance of Sustainability. Ze is opgericht in 2019 om de relaties tussen studenten en hun sociale, academische en loopbaanontwikkelingen naast hun studie te bevorderen. GOSSA richt zich op het organiseren van een evenwichtig karakter van evenementen, speelt in op de interesses van studenten en de huidige academische activiteiten. Voorbeelden van sociale evenementen zijn onder andere surfen, pubquizzen en boulderen; studie- en carrièregerelateerde activiteiten zijn onder andere lezingen van uitgenodigde professionals, een excursie naar een recyclingfabriek en een carrièrebeurs.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.