Universiteit Leiden

nl en

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Studieverenigingen

De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen heeft verschillende studieverenigingen, die zowel studiegerelateerde als sociale activiteiten organiseren voor studenten.

Website Leidse Biologen Club

Leidse Biologen Club

Biologiestudenten kunnen lid worden van de Leidse Biologen Club (LBC). Het LBC combineert studiegerelateerde activiteiten met gezelligheid. Geregeld organiseert de studievereniging lezingen, excursies, filmavonden, borrels en feesten.

De Leidsche Flesch

Website Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica.
De vereniging organiseert het hele jaar door studiegerelateerde activiteiten zoals excursies, lezingen en een buitenlandse studiereis, maar ook filmavonden en feesten. Ook kunnen leden via de studievereniging hun boeken met korting bestellen.

Website Chemisch Dispuut Leiden

Chemisch Dispuut Leiden

Het Chemisch Dispuut Leiden (CDL) is de studievereniging voor Molecular Science & Technology (MST) en de Master Chemistry. Samen met het Technologisch Gezelschap in Delft organiseert CDL  jaarlijks een kennismakingsweekend voor eerstejaars MST-studenten. De vereniging organiseert daarnaast activiteiten zoals studiereizen, excursies, lezingen en symposia, maar ook borrels, feesten en filmmiddagen.

Aesculapius

De Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging (L.P.S.V.) „Aesculapius” behartigt de belangen van de studenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) en Farmacie. Ze organiseren regelmatig activiteiten, zoals lezingen over biofarmaceutische onderwerpen, excursies naar bedrijven in het binnen- en buitenland, maar ook sportdagen, borrels en feesten. 

Website S.V. LIFE

S.V. LIFE

De Studievereniging LIFE is er voor de opleiding Life Science & Technology (LST). De vereniging organiseert het hele jaar door studie-gerelateerde activiteiten zoals workshops, bedrijfsbezoeken, tutoraten en studiereizen. Ook wordt er ieder jaar een symposium georganiseerd met interessante sprekers uit binnen- en buitenland. Naast deze leerzame activiteiten worden er borrels, feesten en filmavonden gehouden.

IESA Shift

Website Shift

IESA Shift is de studievereniging voor de master Industrial Ecology (IE) aan Universiteit Leiden en TU Delft. Shift brengt IE-studenten dichter bij de academische en professionele wereld door het organiseren van workshops, excursies en andere evenementen met verschillende bedrijven en professionals. Daarnaast bieden ze studiehulp en extra lesmateriaal voor alle leden. Naast deze studiegerelateerde zaken, organiseert Shift ook verschillende sociale evenementen en bijeenkomsten.  
 

Website Leidsch Astronomisch Dispuut F. Kaiser

Leidsch Astronomisch Dispuut F. Kaiser

Leidsch Astronomisch Dispuut F. Kaiser is de Astronomy studievereniging en is onderdeel van studievereniging De Leidsche Flesch. Kaiser bevordert de integratie van Astronomy-studenten en andere leden van de Leidse Sterrewacht. Dit doen ze door het organiseren van sociale activiteiten en evenementen, waaronder rondleidingen en publieksevenementen bij de historische Oude Sterrewacht in Leiden. De Leidsche Flesch verzorgt de boekverkoop van de opleiding Astronomy, waar de leden boeken met korting kunnen aanschaffen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.