Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid

Bin Your Butt

Nieuw op de campus: peukenstemmers. Heb jij ze al gespot? Drop hieronder jouw briljante, non-scientific vraag en wie weet wordt die de volgende butt-kicker!

Stemmen met je peuk

Altijd al willen laten weten dat je Leiden toch echt leuker vindt dan Den Haag? Of dat pizza met ananas echt niet kan? Zet die stappen naar de stembak en drop die peuk.

Jij bedenkt natuurlijk iets beters..

Stuur jouw briljante, non-scientific vraag in en wie weet wordt die de volgende butt-kicker!

Versturen

Vijf goede redenen om jouw peuk te binnen. Wist je dat…

Een peuk heeft geen pootjes om naar de asbak te lopen. Gelukkig staan onze asbakken lekker dichtbij. Dus maak die paar stappen extra en bin your but.

Jouw peuk bestaat voor 90% uit plastic. En plastic vergaat niet zomaar. Het wordt afgebroken tot microplastics. Je kan het dus niet meer zien, maar het richt nog steeds schade aan.

Na het laten vallen van je rookbom, heb je 30 minuten voordat de bom ontploft. Anders gezegd: je peuk heeft maar 30 minuten nodig om alle giftige stoffen af te geven aan de grond.

Niet alleen fluffy honden hebben hier last van. Vissen, vogels en walrussen hebben peuken in hun maag. Die peuken brengen kanker, hartproblemen en een gestoord zenuwstelsel met zich mee. Serieus niet chill voor dieren!

Per jaar besteden gemeenten gezamenlijk 250 miljoen euro aan het opruimen van zwerfafval. 32% daarvan is peukenafval.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.