Universiteit Leiden

nl en
Master European Law - Leiden University

European Law (LL.M.)

Deze specialisatie wordt in het Engels aangeboden

European Law is een afstudeerrichting van de master Rechtsgeleerdheid aan de gerenommeerde Rechtenfaculteit van Universiteit Leiden.

In deze opleiding staat het Europees recht centraal. Wat het Leidse programma bijzonder maakt, is de rode draad: hoe kunnen rechtsstatelijke normen (democratie, mensenrechten, rechtszekerheid: kortweg de  rule of law) worden verzekerd in een wereld waarin het recht op verschillende niveaus wordt gevormd en gehandhaafd? De thema’s van het facultaire onderzoeksprogramma Securing the Rule of Law in a World of Multi-Level Jurisdiction keren onverkort terug in de specialisatie European Law.

Doordat alle vakken in het Engels worden gedoceerd train je ook deze taalvaardigheden. De vakken worden gegeven door docenten uit binnen- en buitenland.  

Lees verder
 

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.