Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (LL.M.)

Waarom Universiteit Leiden?

Ambieer jij een loopbaan in het recht, nationaal of internationaal? Kies dan voor de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden: een solide, brede basis voor jouw carrière.

De 5 redenen om Rechtsgeleerdheid in Leiden te studeren:

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie.
  2. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van interessante specialisaties; vakken volgen aan een van onze andere faculteiten kan natuurlijk ook.
  3. Je werkt intensief samen met jouw docenten in het privatissimum en practicum. Vaak werken deze docenten ook in de praktijk als rechter, notaris, advocaat of bedrijfsjurist.
  4. Je kunt gebruik maken van ons uitstekend internationale netwerk, voor onderwijs en onderzoek.
  5. Je krijgt toegang tot het alumni-netwerk. Na je afstuderen - handtekening in hét zweetkamertje - behoor ook jij tot één van hen. 

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt intensief en kwalitatief onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, overheid en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, veiligheid en beleid.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 waren we de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien dragen wij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse rankings scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 19 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.