Logo Universiteit Leiden.

nl en

Taalkundeolympiade

Hou je van taal en logica en zit je in 4, 5 of 6 vwo? Dan is de Taalkundeolympiade iets voor jou!

De Taalkundeolympiade is bedoeld voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Kennis van de taal is niet nodig; als je het leuk vindt om met talen bezig te zijn en je houdt ook van wiskunde, dan maak je een goede kans op leuke prijzen.

De opgaven worden gemaakt door taalwetenschappers en docenten van allerlei andere taal- en cultuurstudies in samenwerking met hun studenten. De vragen kunnen dus gaan over alle denkbare talen en schriften. 

Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, oud-Duits of modern Hebreeuws en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkundeolympiade niet missen!

Voorronde Internationale Taalkundeolympiade

De Leidse Taalkundeolympiade dient als voorronde voor de Internationale Taalkunde Olympiade

De winnaars van de Taalkundeolympiade mogen in de zomer deelnemen aan de Internationale Taalkundolympiade. Deze vond van 26 tot 30 juli 2018 plaats in Praag, Tsjechië. Afgelopen zomer heeft deze plaatsgevonden in Yongin, Korea van 29 juli tot 2 augustus 2019. In 2020 zal de Internationale Taalkundolympiade plaatsvinden in Ventspils, Letland.

Deze website maakt gebruik van cookies.