Logo Universiteit Leiden.

nl en

Taalkunde Olympiade

Hou je van taal en logica en zit je in 4, 5 of 6 vwo? Dan is de Taalkunde Olympiade iets voor jou!

De Taalkunde Olympiade is bedoeld voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal én logica. Je krijgt opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten. Kennis van de taal is niet nodig; als je het leuk vindt om met talen bezig te zijn en je houdt ook van wiskunde, dan maak je een goede kans op leuke prijzen.

De opgaven worden gemaakt door taalwetenschappers en docenten van allerlei andere taal- en cultuurstudies in samenwerking met hun studenten. De vragen kunnen dus gaan over alle denkbare talen en schriften. 

Als jij niet bang bent voor spijkerschrift, oud-Duits of modern Hebreeuws en je het een uitdaging vindt om de wiskunde achter een taal te ontdekken, mag je de Taalkunde Olympiade niet missen!

Voorronde Internationale Taalkunde Olympiade

De Leidse Taalkunde Olympiade dient als voorronde voor de Internationale Taalkunde Olympiade

De winnaars van de Taalkunde Olympiade mogen in de zomer deelnemen aan de Internationale Taalkunde Olympiade. Deze vond van 26 tot 30 juli 2018 plaats in Praag, Tsjechië. Aankomende zomer 2019 zal deze plaatsvinden in Yongin, Korea van 29 juli tot 2 augustus.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie