Universiteit Leiden

nl en

International Business Law (LL.B.)

Waarom Universiteit Leiden

Studenten bij International Business Law (IBL) krijgen bij de Universiteit Leiden les van docenten met internationale ervaring, hierdoor verbreedt je als student je horizon. Ook krijg je deels Engelstalig onderwijs en kom je in contact met zowel Nederlandse als buitenlandse studenten.

Tutorgroep

In het eerste jaar krijg je intensieve begeleiding.  Samen met andere eerstejaarsstudenten wordt je ingedeeld in een vaste tutorgroep bij het vak Leiden Law Practices (LLP). Hier leer je onder begeleiding van een docent- en studenttutor de basisvaardigheden die jou als eerstejaarsstudent voorbereiden op de rest van je studie! 

In deze vaste tutorgroep volg je het hele eerste jaar werkgroepen en leg je de basis voor je studie aan de rechtenfaculteit.

Studieadviseur

De studieadviseur is de deskundige op het gebied van studie en eventuele uitdagingen die daarbij komen kijken. Je studieadviseur kan je helpen met zaken als studievertraging, planning en examenregelingen, etc. 
Zie hier voor meer informatie studieadviseurs.

De 5 redenen om International Business Law in Leiden te studeren:

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie, in de meest historische en gezelligste studentenstad van Nederland.
  2.  Je ontwikkelt een brede juridische blik: Nederlands, Europees en internationaal recht worden in samenhang behandeld 
  3. Het IBL vakkenpakket met extra aandacht voor de internationale juridische context biedt je een multidisciplinaire opleiding die je onderscheidt op de arbeidsmarkt.
  4. Hou je van een uitdaging? Een IBL studie kun je verbreden door bijvoorbeeld stage te lopen bij de beste juridische partners van de faculteit, deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma met een uitstekende buitenlandse universiteit of verdiepende Honours Classes te volgen.
  5. Onze uitstekende studievoorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de juridische bibliotheek en ons ijzersterke internationale netwerk staan ook tot jouw beschikking.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.