Universiteit Leiden

nl en

International Business Law (LL.B.)

Vervolgopleidingen

Een volledige academische opleiding bestaat uit een bacheloropleiding én een masteropleiding. De Universiteit Leiden stimuleert studenten om na hun bacheloropleiding door te gaan met de masteropleiding.

Civiel effect

We raden je aan om na je bacheloropleiding een masteropleiding te volgen, inclusief civiel effect. Civiel effect is nodig om toegang te krijgen tot alle togaberoepen (advocatuur, rechterlijke macht, officier van justitie, etc.). Civiel effect krijg je door naast afronding van de IBL opleiding twee extra vakken te behalen én een juridische master af te ronden.
Let op: bij de afstudeerrichting IBL dien je voor civiel effect ook de vakken Bestuursprocesrecht ( 5 EC - klassiek) en Formeel Strafrecht (5 EC - vervangt Strafprocesrecht) te behalen in combinatie met een Master Rechtsgeleerdheid.

Advanced Studies

De Leidse rechtenfaculteit verzorgt voor afgestudeerde juristen volledig Engelstalige masterprogramma’s. Deze opleidingen hebben aparte toelatingseisen (waaronder een masterdiploma) en worden vooral gevolgd door buitenlandse studenten.

Postmasteropleidingen

Leiden biedt afgestudeerde juristen ook opleidingsmogelijkheden na hun studie aan, via het Juridisch Postacademisch Onderwijs (Juridisch PAO). Symposia, eendaagse of meerdaagse cursussen, complete specialisatieopleidingen; er is van alles mogelijk om je juridische kennis up to date te houden.

Masteropleidingen

Voor afgestudeerden met alleen een bachelordiploma zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt denken aan de zogenoemde ‘parajuridische’ beroepen, ondersteunende functies bij een advocatenkantoor of een rechtbank. Wil je echter verder komen in de juridische wereld, dan is een masteropleiding vereist.  

In een masteropleiding specialiseer je je in een juridisch onderwerp van jouw interesse. Zo kun je een master volgen in bijv. Ondernemingsrecht, Civiel Recht, Europees Recht of Financieel Recht. De master duurt één jaar en heeft zowel Engelstalige als Nederlandstalige specialisaties: 

De eenjarige master leidt je op voor functies bij de rechterlijke macht, ministeries maar ook bij (internationale) bedrijven, banken en advocatenkantoren. Ook kun je kiezen voor het ontwikkelen van je academische vaardigheden door te promoveren aan de universiteit.
 

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.