Universiteit Leiden

nl en

International Business Law (LL.B.)

Na je studie

De meeste studenten die de bachelor International Business Law hebben afgerond volgen daarna nog een master. Hierna komen ze terecht bij juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar steeds vaker ook daar buiten.

Wat weet je en wat kun je na je bachelordiploma

Je hebt een brede basiskennis en je kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Mede dankzij een goede beheersing van (ten minste) de Engelse taal en jouw getrainde analytische vaardigheden kun je een leidende rol spelen binnen een internationale werkomgeving. Denk aan een functie op een strategische of juridische afdeling van een internationale onderneming, dan wel bij een ministerie of bij de Europese Unie in Brussel. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen. Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde togaberoepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden.

Toekomstperspectief

Het is aan te bevelen om na jouw bacheloropleiding IBL een masteropleiding op hetzelfde of een verwant terrein te gaan volgen. Met een bachelordiploma International Business Law en een aansluitende masteropleiding Rechtsgeleerdheid onderscheid je je op de arbeidsmarkt. Je zult veel kennis hebben van (inter)nationale bedrijfsprocessen en de regulatieve randvoorwaarden.

Onze alumni zijn werkzaam bij internationale advocatenkantoren, banken, overheidsinstellingen en internationale organisaties. Een aantal studenten kiest ervoor om hun academische vaardigheden verder te ontwikkelen door te promoveren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.