Universiteit Leiden

nl en

International Business Law (LL.B.)

Arbeidsmarkt

Na de bachelor International Business Law beschik je over grondige kennis van Europees en internationaal bedrijfsrecht voor de profit- en non-profit sector. Mede dankzij een goede beheersing van (ten minste) de Engelse taal en jouw getrainde analytische vaardigheden kun je een leidende rol spelen binnen een internationale werkomgeving.

Wat doet een jurist met international business law achtergrond?

Denk aan een functie op een strategische of juridische afdeling van een internationale onderneming, dan wel bij een ministerie of bij de Europese Unie in Brussel. Jouw toekomstige werk kan variƫren van het begeleiden van internationale fusies, het opstellen van internationale contracten en het formuleren van maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid, tot internationale geschillenbeslechting en lobbyen voor (of tegen) nieuwe wetgeving in Brussel.

Waar werkt een jurist?

Je kunt werk vinden in het internationale bedrijfsleven en bij Engelstalige of Nederlandstalige internationale instellingen. Kennis van het internationale bedrijfsrecht, gecombineerd met relevante vaardigheden maken je uitermate geschikt als bedrijfsjurist, lobbyist of adviseur in een internationale omgeving. Maar ook als advocaat of rechter kun je doorlopend te maken krijgen met overnames, fusies en reorganisaties met internationale aspecten.

Onze alumni zijn werkzaam bij internationale advocatenkantoren, banken, overheidsinstellingen en internationale organisaties. Welke richting je ook op wil, met International Business Law ligt de wereld aan je voeten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.