Universiteit Leiden

nl en

Notarieel Recht (LL.B.)

Na je studie

De meeste studenten die een bachelor Notrieel recht hebben afgerond volgen daarna nog een master. Hierna komen ze terecht bij juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar steeds vaker ook daar buiten.

Wat weet je en wat kun je na je bachelordiploma

Je hebt een brede basiskennis en kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen. Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde toga-beroepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden.

Let op: om notaris te worden moet de master Notarieel recht ook gevolgd worden. 

Toekomstperspectief

Veel studenten vervolgen hun studie met een master. Je toekomst kun je dan ook niet los zien van een afgeronde masteropleiding. In Leiden kun je kiezen uit de juridische master met negen specialisaties en de master Jeugdrecht. Na het afronden van een juridische master kun je kiezen voor de ’klassieke’ beroepen zoals rechter, advocaat, notaris of officier van justitie maar er is ook veel vraag naar juristen bij instellingen zoals politie, ministerie en bij (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties, banken en overheidsinstellingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.