Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Merel Donia

Student

Merel Donia

"Ik ben lid van de studievereniging Nieuw Nederlands Peil. We zijn dit jaar op studiereis geweest naar Leuven. We bezochten de Universiteitsbibliotheken, we keken naar literaire kenmerken van de stad en we gingen naar een bierproeverij. Verder ben ik voorzitter van de Hoogwatercommissie. Hoogwater is het tijdschrift van de opleiding, dat wordt uitgebracht door de studievereniging en hiervoor werf ik de artikelen."

"Leiden is een gemoedelijke studentenstad met veel literaire kenmerken. Zo zegt een docent regelmatig dat we een gedicht op een muur in Leiden kunnen aantreffen of dat er een standbeeld is te vinden over een onderwerp dat aan bod komt tijdens de colleges."

Studievereniging Nieuw Nederlands Peil

Een eerstejaarsweekend, feesten, museumbezoeken, literaire wandelingen en een jaarlijks studieweekend naar een Belgische stad. Met N.N.P krijg je de kans om je studiegenoten ook buiten de collegezalen beter te leren kennen. In de jaarlijkse almanak en het magazine Hoog water lees je geregeld poëzie en proza van studenten Nederlands. Hoogtepunt van het jaar is, naast de Belgiëreis, het Open Podium: een avond vol eigen werk, dans, zang, toneel, muziek, cabaret en andere culturele uitspattingen. Ook krijg je als lid van N.N.P. tien procent korting op je studieboeken!

Meer weten over N.N.P.? Bezoek dan de website van de vereniging.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden