Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging Nieuw Nederlands Peil

Nieuw Nederlands Peil is de gezelligste studievereniging van Nederland(s)! Wij zijn een kleine, erg gezellige vereniging waar iedereen lid van kan worden die Nederlandse Taal en Cultuur of Dutch Studies studeert of vakken volgt bij deze opleidingen.

We zijn een open, sfeervolle vereniging zonder verplichtingen waar iedereen op zijn of haar plek is. Het is binnen NNP heel gewoon dat de verschillende jaarlagen nauw onderling contact hebben, wat zorgt voor veel verbondenheid. Dit contact ontstaat onder andere door het vele borrelen dat we samen doen. Naast deze borrels organiseren we nog veel meer, zoals spelletjesavonden, pubquizzen, een leesclub, samenwerkingen met andere studieverenigingen, het Open Podium en een jaarlijkse studiereis.

NNP biedt je de uitgelezen kans om medestudenten beter te leren kennen, maar ook om jezelf uit te dagen en ontwikkelen door bijvoorbeeld actief te worden binnen de activiteitencommissie of door mee te werken aan het uitbrengen van ons tijdschrift De Hoogwater.

Daarnaast krijg je als lid ook nog eens tien procent korting op je studieboeken. Kortom als je op zoek bent naar veel gezelligheid en hart hebt voor het Nederlands, meld je dan aan bij NNP en hopelijk zien we je snel!

Meer weten over NNP? Bezoek dan de website.

Merel Donia

Student

Merel Donia

"Ik ben lid van de studievereniging Nieuw Nederlands Peil. We zijn dit jaar op studiereis geweest naar Leuven. We bezochten de Universiteitsbibliotheken, we keken naar literaire kenmerken van de stad en we gingen naar een bierproeverij. Verder ben ik voorzitter van de Hoogwatercommissie. Hoogwater is het tijdschrift van de opleiding, dat wordt uitgebracht door de studievereniging en hiervoor werf ik de artikelen."

"Leiden is een gemoedelijke studentenstad met veel literaire kenmerken. Zo zegt een docent regelmatig dat we een gedicht op een muur in Leiden kunnen aantreffen of dat er een standbeeld is te vinden over een onderwerp dat aan bod komt tijdens de colleges."

Sarah Badwy

Alumna

Sarah Badwy

"Ik was actief bij de studievereniging en ben hier ook voorzitter van geweest. De activiteiten die de vereniging organiseerde, lezingen en excursies bijvoorbeeld, vond ik altijd heel leuk. Ze waren niet alleen gezellig, maar ook ontzettend leerzaam, omdat je bezig was met je vakgebied. Daarnaast kreeg je een inkijkje in wat je later zou kunnen doen of waar alumni van Nederlands belandden. Dat vond ik heel waardevol."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.