Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse taal en cultuur (BA)

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Met een masterdiploma op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. Na afronding krijg je de titel Master of Arts (MA).

Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt. Een voorbeeld hiervan is de master Media Studies met onder andere de afstudeerrichtingen: Journalistiek en Nieuwe Media; Book and Digital Media Studies.

Eenjarige master

Onderzoeksmaster

Lerarenopleiding

Kom voor de klas! Na afronding van de MA Neerlandistiek kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na je eenjarige educatieve master mag je de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in Nederlands. Als je al tijdens je bachelor de educatieve minor hebt gedaan, duurt de educatieve master nog maar een half jaar.

Naast de eenjarige educatieve master kun je ook kiezen voor een tweejarige master, waarmee je gelijk na je bachelor kunt starten.

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Dit is de eerste stap op weg naar een wetenschappelijke carrière. Als ‘promovendus’ schrijf je een proefschrift om zo je doctorstitel te halen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.