Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse taal en cultuur (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Nederlandse taal en Cultuur en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Nederlandse taal en cultuur biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.
Indien de omstandigheden het toelaten zal Proefstuderen weer op locatie worden aangeboden. Zo niet dan zal het Proefstuderen plaatsvinden in de vorm van een online Webinarweek.

  • Proefstuderen zal plaatsvinden van 22 t/m 26 november 2021 (exacte datum waarop deze opleiding Proefstuderen aanbiedt wordt in de loop van oktober bekendgemaakt)

Als je erover nadenkt om deze opleiding te gaan studeren aan de Universiteit Leiden en je wilt weten of het bij je past, dan kun je komen Online Proefstuderen. Het is speciaal ontworpen om je een goed idee te geven van hoe het is om deze opleiding te volgen. Het bestaat uit online mini-colleges met een paar opdrachten, alsof het echte eerstejaarsvakken zijn. Kijk de video’s, beantwoord de vragen en kijk of het wat voor je is. Veel plezier! 

Kom Online Proefstuderen

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Bekijk en lees de ervaringen van bezoekers van Proefstuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.