Universiteit Leiden

nl en

Nederlandse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd neerlandicus. Je beheerst het Nederlands uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker die complexe zaken snel en adequaat kan analyseren. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

In deze video leer je Emma van der Deijl kennen. Zij heeft Nederlandse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werkt nu als Communicatiemedewerker bij NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Ben je benieuwd wat ze precies doet? Kijk dan de video!

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. 
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt 

Martijn Rietveld

Alumnus

Martijn Rietveld

"Ik ben werkzaam als Copywriter bij SOO Media: een mediabureau in hartje Den Haag gespecialiseerd in online marketing en vastgoedcommunicatie. Ik verzorg de communicatie-uitingen voor verschillende bedrijven. Het is cliché, maar de functie is heel divers: ‘s ochtends een luxe woningbrochure voor een makelaarskantoor, ‘s middags een wervende webtekst voor een wijngroothandel, ga zo maar door."

Sarah Badwy

Alumna

Sarah Badwy

"Ik denk dat we postkoloniale literatuur ook meer bij het schoolvak Nederlands moeten lezen en bevragen. Het kan niet alleen je wereldbeeld verbreden, maar gaat ook over vragen betreffende identiteit en ergens thuishoren. Zeker voor jongeren zijn dit aanleidingen om literatuur te lezen en te reflecteren op wie zij zelf zijn of willen worden."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.