Universiteit Leiden

nl en
Life Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Life Science & Technology (BSc)

Studentenleven

Leiden en Delft zijn zeer geschikt om de interessante studie LST te combineren met je persoonlijke ontwikkeling en te werken aan je toekomst.

Studentensteden Leiden en Delft

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie sector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa. Ook ben je in korte tijd in Delft. Delft bruist, net als Leiden, van het voorjaar tot en met het najaar van de activiteiten, zoals muziekfestivals en straattheater.

Martijn

Student

Martijn

'Leiden en Delft zijn allebei echte studentensteden. De stad is onze campus. Beide universiteiten hebben hele fijne faciliteiten. Voor de practica zitten we bijvoorbeeld in Leiden in een spiksplinternieuw gebouw met alle start of the art apparatuur.'

Studievereniging

Als student LST kun je lid worden van Studievereniging LIFE. De vereniging organiseert het hele jaar door studie-gerelateerde activiteiten als workshops, bedrijfsbezoeken, tutoraten en studiereizen. Ook wordt er ieder jaar een symposium georganiseerd met interessante sprekers uit binnen- en buitenland. Naast deze leerzame activiteiten worden er borrels, feesten en filmavonden gehouden. Hierdoor leer je je studiegenoten beter kennen en ben je op een andere manier met je studie bezig.

Als student LST studeer je aan twee universiteiten: Universiteit Leiden en de TU Delft. Je hoeft nooit op een dag heen en weer te reizen. Het secretariaat van de opleiding is gevestigd in Leiden, maar de studieadviseurs en de opleidingscoƶrdinator verdelen hun werktijd over beide locaties.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.