Universiteit Leiden

nl en
Life Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Life Science and Technology (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Wil jij graag leren om met behulp van logische gedachtestappen uiteenlopende vraagstukken op te lossen en alles van de cel te ontrafelen? Dan is de bachelor LST aan de Universiteit Leiden en TU Delft echt iets voor jou.

Redenen om LST in Leiden en Delft te gaan studeren:

  • Veelzijdige beta studie:
    Je leert alles over de biologie van de cel, hoe deze in elkaar zit en werkt. Daarnaast leer je hoe je de processen die plaatsvinden in de cel kunt sturen. Je doet kennis en vaardigheden op in de moleculaire en cellulaire biologie maar ook bèta vakken als scheikunde, wiskunde en natuurkunde komen aan bod. Met een LST-diploma ben je geschikt om in diverse functies bij verschillende organisaties aan de slag te gaan.
  • Uniek programma bij twee universiteiten
    LST is een gezamenlijke opleiding van de Universiteit Leiden en de TU Delft. In Leiden wordt de werking van de cel bestudeerd. In Delft ligt de focus op de technologische toepassingen om processen in de cel te bestuderen en beïnvloeden. Zo kun je virussen als medicijn laten werken, schadelijke stoffen in het milieu afbreken via bacteriën en algen biobrandstof laten produceren. 

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (Delft)

Binnen de TU Delft is LST onderdeel van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW). De faculteit TNW is de grootste faculteit van de TU Delft en richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor technische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De faculteit biedt onderzoeksgericht onderwijs op bachelor- (BSc), master- (MSc) en postacademisch (PDEng, promotie) niveau.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.