Universiteit Leiden

nl en
Life Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Life Science and Technology (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding LST en beleven hoe het is om in Leiden en Delft te studeren? LST biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten, zowel in Leiden en Delft, om je te helpen bij je studiekeuze.

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Je krijgt een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden

Heb je interesse in de opleiding LST en wil je je verdiepen in de studie? Bij het Proefstuderen volg je samen met andere studiekiezers colleges bij de opleiding en bespreek je opdrachten. Zo krijg je een diepgaand beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit. 

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges. 

Aanmelden verloopt via de TU Delft

Denk jij erover om LST te gaan studeren? Of twijfel je tussen LST & MST? Doe dan mee aan deze proefstudeermodule. Door het maken van de opdrachten ervaar je welk vakgebied het beste bij jou past. Je kunt de opdrachten van beide vakgebieden maken, maar er ook voor kiezen om alleen die van LST of van MST te maken.

Anders dan de overige proefstudeermodules, heeft de module LST/MST een studielast van ongeveer 10 uur. Je hebt daarom ook dubbel zoveel tijd, namelijk 2 weken, om deze af te ronden. Binnen die twee weken kies je zelf de momenten waarop je aan de module werkt, je bent niet gebonden aan specifieke tijdstippen.

Meedoen? Kijk op hier welke data je kunt online proefstuderen en meld je aan!

Activiteiten bij de TU Delft

De opleiding is een samenwerking tussen Universiteit Leiden en TU Delft. Je kunt daarom ook deelnemen aan activiteiten van de TU Delft.

Bekijk hier de voorlichtingsactiviteiten van TU Delft

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.