Universiteit Leiden

nl en
Life Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Life Science & Technology (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding LST en beleven hoe het is om in Leiden en Delft te studeren? LST biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten, zowel in Leiden en Delft, om je te helpen bij je studiekeuze.

Kom kennismaken!

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Voor de opleidingen LST en MST kun je deelnemen aan het Online Proefstuderen: "Moderne chemie is overal". De module is  bedoeld om je te verdiepen in de studie en te bekijken welke studie bij je past.

De focus ligt op een aantal belangrijke onderwerpen binnen de chemie en de life sciences, namelijk het leven en de gezondheid, ziekten en duurzame energie en chemie: allemaal wereldwijde problemen waar life sciences en de chemie een oplossing voor kunnen leveren.

In de module bekijk je verschillende onderwerpen vanuit het LST- en het MST-perspectief.

  • Je leert over het gebruik van koolhydraten in medicijnen, het bestrijden van kanker, een schoner milieu en het gebruik van water als energiebron. Je krijgt een beeld van het reilen en zeilen van onderzoek in laboratoria rondom de life sciences en de chemie.
  • Je maakt kennis met de onderzoeksgebieden behorende bij de twee studies, zodat je het karakter van de twee studies en het verschil ertussen leert kennen.
  • Om een realistisch beeld van de studie te geven is het niveau van een deel van deze module gericht op dat van een beginnende student. Vergeet niet dat voor zowel de studie LST als MST veel kennis van wiskunde B, natuurkunde en scheikunde nodig is. Heb je die kennis én passie, meld je dan aan voor de LST/MST-online proefstudeer module: Moderne Chemie is overal.

Voor wie?

Het Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo, maar iedereen die overweegt om LST te gaan studeren is welkom om deel te nemen.

Aanmelden?

De online proefstudeer-module wordt in het voorjaar aangeboden vanaf maandag 2 juni 2020 en zal voor 5 weken open staan. Je kunt je via deze website aanmelden tot 27 mei 2020 12.00u. 

Leiden
Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen. Lees meer over de Open Dagen

Delft
De TU Delft organiseert ook Open Dagen, deze vinden plaats in oktober en mei zijn. Tijdens deze dagen kun bij drie opleidingen langsgaan om onder meer workshops, rondleidingen en minicolleges te volgen. Je kunt hier verschillende opleidingspresentaties bijwonen en met studenten en studieadviseurs praten. Kijk voor de actuele data op opendagen.tudelft.nl.

De LST-presentaties tijdens de Open Dagen in Leiden en Delft zijn exact hetzelfde.

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie. Lees meer over Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.