Universiteit Leiden

nl en

Liberal Arts and Sciences: Global Challenges (BA/BSc)

Bij Leiden University College The Hague staan Global Challenges centraal. Global Challenges zijn de grote, maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw waar we gezamenlijk een oplossing voor moeten vinden, zoals klimaatverandering, armoede, ongelijkheid, vrede en recht. Onze opleiding is opgesplitst in 6 interdisciplinaire majors (BA/BSc) die elk vanuit een eigen invalshoek ingaan op deze uitdagingen. De flexibele en interdisciplinaire opzet van ons programma biedt ruimte aan studenten van over de hele wereld met uiteenlopende academische interesses.

Waarom Liberal Arts & Sciences studeren?

Het bachelorsprogramma van LUC The Hague is breed opgezet, flexibel en interdisciplinair. Daarnaast heeft het ook een residentieel aspect, wat betekent dat studenten niet alleen samen studeren maar ook samen wonen en leven onder één dak op de campus. Ons onderwijsprogramma is opgebouwd rondom de aanpak van Global Challenges. Tijdens je opleiding kun je je specialiseren in relevante vakgebieden zoals: wereldpolitiek, economie, governance, internationaal recht, menselijke en culturele interactie, wereldgezondheidszorg en milieuwetenschappen.

Waarom Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Leiden studeren?

LUC The Hague is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Leiden en de Gemeente Den Haag. Een unieke combinatie van Leidse academische tradities en actuele en relevante thema’s vanuit de internationale stad van Vrede & Recht. Wij bieden:

•    Een uniek en intensief academisch programma waarbij de student centraal staat volgens de principes van de Liberal Arts & Sciences: het University College.
•    Een opleiding die 10 keer het predicaat 'Topopleiding' kreeg van de Keuzegids Universiteiten en maar liefst twee maal bovenaan eindigde als beste University College van Nederland.
•    Een residentieel concept: studeren, wonen en leven onder één dak op de campus in Den Haag.
•    Kleinschalige colleges gegeven door docenten die zich actief bezig houden met onderzoek
•    Aandacht voor actuele uitdagingen op het gebied van: Vrede & Recht, Duurzaamheid, Diversiteit en Welvaart.

Is deze opleiding iets voor jou?

•    Wil jij actief betrokken zijn bij het aanpakken van de Global Challenges, de grote maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw? 
•    Heb jij een brede interesse en een internationale kijk op de wereld?
•    Heb je talent, hou je van een uitdaging en ben je niet bang om hard te moeten werken?
•    Wil je deel uitmaken van een internationale gemeenschap en wonen op een campus in het centrum van Den Haag?

Dan is de universitaire bachelor-opleiding Liberal Arts & Sciences: Global Challenges van het Leiden University College in Den Haag iets voor jou!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.