Universiteit Leiden

nl en

Liberal Arts and Sciences: Global Challenges (BA/BSc)

Extra Uitdaging

Zie jij het zitten om naast je studie bij LUC The Hague een extra uitdaging aan te gaan?

Bachelor Honoursonderwijs

Voor nieuwsgierige en gemotiveerde bachelorstudenten organiseert de Honours Academy van de Universiteit Leiden verschillende vormen van extracurriculair onderwijs, variërend van langlopende programma’s tot kortdurende vakken.

Honours College

Heb jij interesse in een extra uitdaging naast je studie? Neem dan deel aan het Honours College. Je volgt een traject van 30 EC om je kennis en vaardigheden verder te verbreden en te verdiepen, bij je eigen of een andere faculteit. Het onderwijs is kleinschalig, met volop keuzemogelijkheden. Je ontmoet studenten uit andere disciplines en leert om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken.

Bachelor Honours Classes

Lijkt het jou leuk om een vak te volgen dat buiten jouw comfortzone ligt? Bachelor Honours Classes (5 EC) zijn uitdagende vakken ter verbreding naast je reguliere studie, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Voor Honours College-studenten is het volgen van een Bachelor Honours Class onderdeel van hun programma, maar ook als niet-honoursstudent ben je van harte welkom om je aan te melden.

LDE Bachelor Honours Programme Sustainability

Wil jij jouw kennis op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen? Doe mee met het LDE Bachelor Honours Programme Sustainability (15 EC), een eenjarig interdisciplinair traject waaraan je als tweede- of derdejaars bachelorstudent kunt deelnemen. Je doet relevante kennis op, ontwikkelt vaardigheden en gaat aan de slag met actuele duurzaamheidsuitdagingen. Dit programma is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE). Studenten van alle drie de universiteiten kunnen deelnemen.

Master Honours Classes & Challenges

Sommige projectmatige vakken van de Master Honours Classes & Challenges zijn ook beschikbaar voor vergevorderde bachelorstudenten. In kleine interdisciplinaire teams ga je aan de slag met de uitdaging van een partnerorganisatie. 

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Lijkt het je leuk om jouw opleiding aan LUC The Hague aan te vullen met colleges in de schone kunsten? Dankzij het onderzoeksinstituut Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) is dat geen enkel probleem! De ACPA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden en de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De ACPA is een intersectionele instelling die zich niet alleen bezig houdt met onderzoek maar ook wetenschappelijk onderwijs biedt aan kunststudenten en kunstonderwijs aan studenten van de Universiteit Leiden. Daarnaast organiseren zij culturele evenementen die een brug slaan tussen kunst en wetenschap.

Double Degree Studies in samenwerking met de Leidse Rechtenfaculteit

Ben je geïnteresseerd in recht, dan kun je deelnemen aan het Double Degree Studies programma in samenwerking met de Leidse Rechtenfaculteit. Dit programma is samengesteld voor studenten die twee opleidingen tegelijkertijd willen volgen: Een BA in Liberal Arts & Sciences en een bachelor LLB Rechtsgeleerdheid (alleen in het Nederlands). Dit programma duurt 4 jaar. Je kunt hier meer informatie vinden over deze optie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.