Universiteit Leiden

nl en

Liberal Arts and Sciences: Global Challenges (BA/BSc)

Over de opleiding

LUC The Hague biedt een driejarige bacheloropleiding in de Liberal Arts & Sciences. Het uitdagende curriculum is opgebouwd uit 6 afstudeerrichtingen die gebaseerd zijn op verschillende Global Challenges.

Inwook Jung

First year student Leiden University College

Inwook Jung

''Because I did not quite know what I wanted to do after high school, I wanted a broad kind of education. At LUC the courses start very broad and get more specific in the second year. This helps you decide what you want to specialize in.''

Onderwijsmethoden

De studielast voor studenten van LUC The Hague bedraagt zo'n 52 uur per week. Hiervan volg je zo'n 12-14 uur colleges of werkgroepen. Binnen de onderwijsmethodes van dit Engelstalige programma speelt de student een prominente rol. Zo word je geacht om presentaties te houden, essays te schrijven, opdrachten te maken en actief deel te nemen aan discussies, groepswerk, lab sessies en moot courts. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van case studies om zo een leeromgeving te creëren waarin studenten de ruimte krijgen om hun vaardigheden te toetsen aan de hand van concrete uitdagingen en een beeld te krijgen van hoe het er aan toe gaat in de praktijk.

Studenten worden tijdens de colleges doorlopend beoordeeld. Om je een zo dynamisch mogelijke leerervaring te bieden, wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende toetsings- en beoordelingsmethodes.

Student Support Services

LUC The Hague biedt studenten een uniek begeleidingsprogramma waarbij je als student gekoppeld wordt aan een docent, je academische mentor, die je gedurende je opleiding om advies kunt vragen: een eerstejaars academische mentor helpt je om de overgang naar LUC The Hague te maken. Vanaf het tweede jaar krijg je een mentor die betrokken is bij jouw afstudeerrichting toegewezen. Daarnaast is er de studieadviseur die je begeleidt tijdens de voortgang van je studie, je helpt met het kiezen van je vakken en het schrijven van je studieplan. Ook kan de studieadviseur je in contact brengen met andere afdelingen binnen de Universiteit Leiden voor aanvullende begeleiding. De coördinator studentengemeenschap, residentieel assistenten en studentpsychologen staan klaar om te zorgen dat jij je thuis voelt op LUC The Hague en je te ondersteunen op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.