Universiteit Leiden

nl en

Liberal Arts and Sciences: Global Challenges (BA/BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer te weten komen over de bacheloropleiding van LUC en beleven hoe het is om in Den Haag te studeren? De Universiteit Leiden biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten gedurende het jaar aan om te helpen met het vinden van jouw perfecte studie.

Aankomende activiteiten

Ben je een leerling, ouder, leraar of studieadviseur die benieuwd is naar de mogelijkheden waar de University Colleges voor staan? Meld je dan aan voor een webinar, waarin je alle University Colleges kunt leren kennen!

Lees meer >>

Ben je benieuwd naar wat het concept University College inhoudt, en wil je graag te weten komen hoe LUC de focus op Global Challenges integreert in de studie? Wil je te weten komen of deze studie bij jou en je interesses past? In deze webinar geven we je een korte presentatie waarin je erachter komt hoe LUC in elkaar zit. Daarna kun je vragen stellen aan ons panel van studenten en medewerkers. Let op: de webinar is in het Engels. Een aantal panelleden zijn Nederlands, dus we kunnen je vragen ook in het Nederlands ontvangen. Nieuwsgierig geworden?

Meer informatie & aanmelden >>

Wil je graag langs komen in één van de gebouwen van de Universiteit Leiden? Informatiesessies over meerdere opleidingen bekijken, en de gebouwen en steden ontdekken tijdens één van de rondleidingen? Kom dan naar een open dag! 

Bachelor Open Dag

Doorlopende activiteiten

Wil je graag een kleinschalige en persoonlijk gesprek om LUC te leren kennen? Boek dan een online LUC 101 meeting! Onze student ambassadeur vertelt je alles over de opleiding, studeren bij LUC en beantwoordt al je vragen tijdens een online afspraak. Makkelijk te plannen en een ideale manier om alles over LUC te vragen!

Heb je interesse om onze campus te bezoeken, maar je kunt niet bij één van de andere evenementen aanwezig zijn? In dat geval kun je je aanmelden voor een campus visit. Vraag minimaal een week van voren een campus tour aan via ons aanvraagformulier. We doen dan ons best om een student aan je te koppelen, die jou zal verwelkomen. 

Tijdens een campusbezoek krijg je een rondleiding van een studentvoorlichter door ons gebouw, en hoor je alles over onze opleiding.

Wil je graag langskomen in de zomer van 2024? Van 8 Juni tot 31 Augustus zitten we in een grootschalige verbouwing! Normaalgesproken krijg je tijdens een rondleiding de klaslokalen en study spaces te zien, maar helaas is dat deze zomer niet mogelijk. Daarnaast zijn in de zomer veel studenten met vakantie, dus kunnen we niet altijd garangeren dat het mogelijk is om een campus tour te krijgen op de datum die je voorkeur heeft. We doen hier wel ons best voor. 

Wat kan er wel? Als je deze zomer toch graag LUC wilt bezoeken koppelen we je aan een student, die je kan vertellen over zijn/haar ervaringen hier. Als het mogelijk is laten ze ook hun kamer zien, en je krijgt natuurlijk ee beeld bij het gebouw en de locatie. Vanaf najaar 2024 zijn we weer volledig up en running met open dagen, experience days, en student for day. 

Campus Tour

Wil je graag weten hoe het echt is om te studeren op LUC? Heb je prangende vragen voor een van onze huidige studenten? Heb je al een open dag of experience day bijgewoond? Dan kun je je aanmelden voor Student for a Day. Je gaat met een LUC student mee naar een van hun lessen. Je kunt de student bevragen over zijn of haar ervarignen bij LUC, en zelf ervaren hoe het is om hier te studeren.

Student for a Day is alleen beschikbaar tijdens het collegejaar, tijdens de eerste weken van het blok. Ons jaar bestaat uit vier blokken, twee per semester. Houd deze pagina in de gaten om jouw Student for a Day sessie te boeken!

Disclaimer: het is een écht college, en dus kan het soms onhandig uitvallen als er -bijvoorbeeld-  een gastspreker gepland staat. We doen ons best om zo veel mogelijk colleges aan te bieden die passen bij hoe het normaalgesproken gaat bij LUC.

Welke activiteit kun je het beste bijwonen?

Dat hangt af van je beschikbaarheid, waar je staat in je studiekeuzeproces, en wat je graag te weten wilt komen of wilt ervaren. 

  • Open Dagen: oriënteer je op verschillende studies aan de Universiteit Leiden in Leiden èn Den Haag;
  • Proefstudeerdagen: neem deel aan proefcolleges en Q&A sessies en ervaar zo zelf hoe het is bij LUC;
  • Student for a Day (meelopen): ga mee naar een les met een LUC student en ervaar een ècht college. We raden aan dit alleen te doen als je al goed bekend bent met LUC, want je krijgt geen informatiesessie.
  • Individuele bezoeken of online meetings (LUC101): plan een bezoek of meeting op een tijdstip dat het jou uitkomt. We raden aan om dit alleen te doen als het niet mogelijk is om een andere gelegenheid bij te wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.