Universiteit Leiden

nl en

Liberal Arts and Sciences: Global Challenges (BA/BSc)

Waarom studeren aan het LUC in Den Haag?

Het Leiden University College in Den Haag is het internationale honours college van de Universiteit Leiden, de oudste en één van bekendste universiteiten van Europa. Het LUC biedt een unieke, interdisciplinaire bacheloropleiding: Liberal Arts & Sciences: Global Challenges.

6 redenen om LUC The Hague te kiezen

De unieke opleiding van het Leiden University College biedt je:

1.    Een Liberal Arts & Sciences opleiding, met een focus op 4 belangrijke "Global Challenges": Vrede & Rechtvaardigheid, Duurzaamheid, Diversiteit en Welvaart centraal staan. 
2.    De mogelijkheid om je studie naar eigen inzicht in te vullen aan de hand van 6 thematische afstudeerrichtingen. 
3.    Uitwisselingsprogramma's in je derde jaar. 
4.    Een sterke nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden zoals kritisch en analytisch denken, het combineren van kennis uit verschillende vakgebieden en sterke presenteer- en schrijfvaardigheden.  
5.    Een internationaal georiënteerd programma, zowel qua inhoud als qua samenstelling van onze studenten- en docentengemeenschap. 
6.    Een intensieve residentiële opleiding, waarbij je niet alleen samen studeert maar ook samen woont en leeft in het campusgebouw in Den Haag.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.