Universiteit Leiden

nl en

Latijns-Amerikastudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging InterLatina

Interessante lezingen, swingende feesten, gezamenlijke etentjes, filmavonden en reizen naar Spanje en Portugal. Door lid te worden van InterLatina krijg je de kans om jouw studiegenoten ook buiten de collegezalen te ontmoeten en beter te leren kennen. 

Meer weten over InterLatina? Bezoek dan de Facebook of Instagram van de vereniging.

Jade Reilink

Student

Jade Reilink

"Voordat ik hier ging studeren was ik nog nooit in Leiden geweest. Het is echt een studentenstad; je komt ze overal in de stad tegen. Zelf woon ik in Tilburg, maar door mijn Leidse vrienden kom ik hier nu ook steeds vaker buiten de colleges om. Als je om je heen kijkt zie je mensen uit alle windstreken; dan moet je wel concluderen dat Leiden een grote aantrekkingskracht heeft."

Tim Vergoossen

Alumnus

Tim Vergoossen

"Studievereniging Interlatina organiseert van alles: gezellige borrels, ambassadebezoeken, die goed zijn voor je netwerk, of bijvoorbeeld filmavonden, waar je samen met je docent popcorn zit te eten. Er hangt een hele gezellige sfeer. Latijns-Amerika is zo boeiend en gevarieerd, dat er veel leuke activiteiten over zijn te organiseren."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.