Universiteit Leiden

nl en

Latijns-Amerikastudies (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Latijns-Amerika is bij uitstek een regio waar verschillende culturen en mondiale conflicten samenkomen. Tijdens Latijns-Amerikastudies bestudeer je de politiek, taal, geschiedenis en cultuur van deze regio, waardoor je een beter inzicht krijgt in hedendaagse ontwikkelingen.

De sterke punten van Latijns-Amerikastudies in Leiden

  • Om Latijns-Amerika goed te kunnen begrijpen, bestudeer je de hedendaagse culturele en maatschappelijke ontwikkelingen van deze gevarieerde regio, terwijl er ook veel aandacht is voor de moderne geschiedenis en de culturele, literaire, taalkundige en sociaal-politieke ontwikkelingen.
  • Onderwijs van hoog niveau, gericht op ambitieuze studenten. Het onderwijs is gebaseerd op het actuele onderzoek van onze docenten, zodat je als student op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied.
  • Naast je kennis over de vele aspecten van Latijns-Amerika, ontwikkel je ook een reeks academische en algemene vaardigheden die in je latere loopbaan goed van pas kunnen komen. Een paar voorbeelden: informatie kritisch beoordelen, onafhankelijk denken, creativiteit, samenwerken en goede communicatieve en interculturele vaardigheden.
  • In het derde jaar kies je voor de geschiedkundige, culturele of taalkundige invalshoek. Op die manier kun je je eigen accent aanbrengen in de opleiding en volg je je interesses.
  • Latijns-Amerikastudies is een kleinschalige studie. Er is veel persoonlijk contact tussen docenten en studenten en je leert elkaar snel kennen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

We leven in een dynamische tijd met complexe vraagstukken. Om deze wereld te begrijpen is goed en relevant onderzoek en onderwijs nodig. Precies dat onderzoek en onderwijs vind je bij de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden. Wij bestuderen een breed scala van talen, culturen, kunsten en samenlevingen van over de hele wereld, van prehistorie tot heden. Dat doen we gedreven en altijd met de grootste aandacht voor onze studenten. De Leidse aanpak van onderwijs geven en onderzoek doen heeft ons ver gebracht: we behoren tot de internationale top.

Als student aan onze faculteit leer je de wereld kennen! Je wordt opgeleid tot kritisch denker en academisch professional. Maar even belangrijk vinden wij het om je op te leiden tot betrokken burger, die midden in de wereld staat en die bij kan dragen aan een oplossing voor de uitdagingen van onze tijd. Bij onze manier van opleiden horen uiteraard academische kennis en vaardigheden, maar ook skills waar werkgevers om vragen. Als je voor de faculteit Geesteswetenschappen kiest, kies je voor een internationale academische gemeenschap waar kwaliteit, ambitie en een kritische geest leidend zijn.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.