Universiteit Leiden

nl en

Latijns-Amerikastudies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd. Je beschikt over brede kennis van een regio in opkomst en spreekt de wereldtalen Spaans en/of Portugees. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en kun je je goed uitdrukken in woord en geschrift. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Bachelors in Latijns-Amerika studies hebben een een zodanige academische vorming verwerft in eindtermen van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van Latijns-Amerikastudies, dat: voldaan wordt aan de ingangseisen voor toelating tot aansluitende masteropleidingen en de student in staat is tot het met succes uitoefenen van functies waarvoor academische kennis en vaardigheden op bachelor niveau op bovengenoemd gebied vereist dan wel wenselijk zijn.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Tim Vergoossen

Alumnus

Tim Vergoossen

"Ik werk als projectmanager bij CNV Internationaal, de internationale tak van deze vakbond. Dit is de solidariteitstak waar geld van leden en het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt besteed om rechten van werkenden te beschermen en om de sociale positie van werknemers te verbeteren. In deze baan kan ik mijn passie voor het buitenland en buitenlandse talen combineren met een interessante sociale functie."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden