Universiteit Leiden

nl en

Latijns-Amerikastudies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd. Je beschikt over brede kennis van een regio in opkomst en spreekt de wereldtalen Spaans en/of Portugees. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en kun je je goed uitdrukken in woord en geschrift. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Bachelorstudenten van Latijns-Amerikastudies verwerven een academische niveau in eindtermen van kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van Latijns-Amerikastudies. Met deze vaardigheden wordt voldaan aan de ingangseisen voor toelating tot aansluitende masteropleidingen. Ook is de student hiermee in staat tot het met succes uitoefenen van functies waarvoor academische kennis en vaardigheden op bachelorniveau op bovengenoemd gebied vereist dan wel wenselijk zijn.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Tim Vergoossen

Alumnus

Tim Vergoossen

"Ik werk als projectmanager bij CNV Internationaal, de internationale tak van deze vakbond. Dit is de solidariteitstak waar geld van leden en het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt besteed om rechten van werkenden te beschermen en om de sociale positie van werknemers te verbeteren. In deze baan kan ik mijn passie voor het buitenland en buitenlandse talen combineren met een interessante sociale functie."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.