Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Ben je op zoek naar een studie die taalvaardigheid én inhoudelijk inzicht vraagt en wil je graag de diepte in om Japan beter te leren kennen? Met Japanstudies ga je de geschiedenis, literatuur, kunst en godsdiensten van Japan bestuderen.

Vijf redenen om Japanstudies in Leiden te studeren:

  • Alleen in Leiden kun je Japans studeren. Het is vanwege de bijzondere relatie tussen Nederland en Japan wereldwijd de beste plek om Japan te bestuderen;
  • Tijdens deze uitdagende studie, leer je de taal en het schrift op hoog niveau kennen, en daarmee ook de wereld achter de stereotypen van de toeristenplaatjes;
  • Je gaat in je tweede jaar naar Japan om daar te studeren;
  • Het contact tussen studenten en docenten is zeer goed en persoonlijk;
  • Er is aandacht voor én COOL JAPAN én het traditionele Japan, voor maatschappij én voor cultuur.

Asian Library

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden