Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Japanstudies en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Japanstudies biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Maak kennis met de opleiding

Onze voorlichtingsactiviteiten kunnen je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Gedurende het hele jaar kun je op verschillende manieren kennismaken met deze opleiding, de Universiteit Leiden en jouw toekomstige studentenstad. Vanaf het starten met je studiekeuze tot de definitieve beslissing helpt de universiteit je met diverse voorlichtingsactiviteiten.

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Bachelor Open Dag in Leiden en Den Haag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens de talkshows krijg je een goede indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Studenten en docenten vertellen over hun ervaring met de opleiding. Stel je vragen op de informatiemarkten: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden. Vergeet niet deel te namen aan een city of campus tour: zo ontdek je alles over de studentensteden Leiden en Den Haag.

Je kunt tijdens Proefstuderen deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en neemt actief deel aan een hoor- en/of werkcollege. Tijdens Proefstuderen ontmoet je onze studenten en docenten, die klaar staan om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.

Alvast kennismaken met de Japanse taal kan via de oefenmodule Japanse taal. De oefenmodule is een hulpmiddel bij je studiekeuze, en een goede manier om je op de studie voor te bereiden. Bij de start van de studie wordt er van je verwacht dat je de oefenmodule hebt gedaan. Dit betekent dat je de twee schriftsoorten die in de module aan de orde komen passief beheerst (met andere woorden: kunt herkennen en lezen). Hou er rekening mee dat je hier 15 tot 20 uur voor uit moet trekken.

Bekijk de oefenmodules hier

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Bekijk en lees de ervaringen van bezoekers van Proefstuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.