Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Japanstudies en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Japanstudies biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Online voorlichtingsevenementen

Vanwege de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, kun je niet langer voorlichtingsactiviteiten op de universiteit bezoeken. Wel bieden we online voorlichtingsactiviteiten aan. Je vindt ze in de rechterkolom (op desktop) of onderaan deze pagina (op mobiel/tablet). We zien je graag online!

Alvast kennismaken met de Japanse taal kan via de oefenmodule Japanse taal. De oefenmodule is een hulpmiddel bij je studiekeuze, en een goede manier om je op de studie voor te bereiden. Bij de start van de studie wordt er van je verwacht dat je de oefenmodule hebt gedaan. Dit betekent dat je de twee schriftsoorten die in de module aan de orde komen passief beheerst (met andere woorden: kunt herkennen en lezen). Hou er rekening mee dat je hier 15 tot 20 uur voor uit moet trekken.

Bekijk de oefenmodules hier

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Proefstuderen bij Geesteswetenschappen

Bekijk en lees de ervaringen van bezoekers van Proefstuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.