Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging Tanuki

Wil je jouw studiegenoten ook buiten de collegezalen ontmoeten en beter leren kennen? Tanuki (vertaling: wasbeer) organiseert feesten en borrels, filmavonden, excursies, lezingen en uitwisselingen met Japanners die in Nederland verblijven. Er is zelfs een eigen voetbalteam: TFC Banzai! Ook onderhoudt Tanuki contacten met het bedrijfsleven – altijd handig voor stages. De Tatanukiki is het lijfblad en verschijnt zo’n zes keer per jaar, vol verhalen van medestudenten over hun verblijf in het buitenland, recepten en nog veel meer. Daarnaast is Tanuki een vraagbaak voor iedereen die iets over Japan te weten wil komen.

Meer weten over Tanuki? Bezoek de website, Instagram of Facebook van de vereniging.

Meike van de Goorbergh

Tweedejaars

Meike van de Goorbergh

"Naast mijn opleiding ben ik dit jaar ook voorzitter van de Leidse Studievereniging voor Studenten van Japanstudies en Koreastudies Tanuki geweest. Dit is een leuke vereniging die door het jaar heen activiteiten organiseert, zoals feestjes, reizen en lezingen. Ook regelen we evenementen zoals de Company Day, een carrièredag waarbij bedrijven zich presenteren en vertellen welke mogelijkheden er bij hen zijn voor stage of werk."

Jan Veerman

Student

Jan Veerman

"Via de studievereniging leerde ik snel veel nieuwe mensen kennen, zowel eerstejaars als ouderejaars en studenten van Koreastudies. De studievereniging organiseert activiteiten, zo is er elke paar maanden een feest. Ook bezoeken we exposities en theatervoorstellingen die met Japan te maken hebben. In de zomervakantie organiseert de studievereniging een reis naar Japan."

"Daarnaast zit ik in een dansteam, genaamd 雷電 (Raiden), dat de typische Japanse festivaldans Yosakoi beoefent. Tijdens het dansen gebruik je een soort houten kleppertjes, genaamd ‘naruko’. Het is echt heerlijk om te doen. Het is een teamsport, maar vrijwel nooit met het doel iets te winnen. Teams dansen in de eerste plaats voor het publiek en daarna voor hun eigen plezier. Het gaat erom samen een mooie, strakke dans neer te zetten."

"In heb het zo naar mijn zin in Leiden, dat ik er ben gaan wonen. Het is wel een stad, maar het voelt niet als een stad. Alles is lekker dichtbij en de stad is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Amsterdam, zeker wat betreft uitgaan."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.