Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd japanoloog. Je bezit kennis van een groot en belangrijk land dat sterk afwijkt van het onze. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

  • Je bent in staat om modern geschreven en gesproken Japans te begrijpen, te lezen en te vertalen, en een conversatie te voeren in het Japans.
  • Je hebt inzicht in de grammatica en de geschiedenis van het Japans;
  • Je beschikt over kennis van belangrijke historische, cultureel-maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Deze regiokennis zal (1) de taalverwerving verrijken en contextualiseren, (2) een brede algemene kennis van Japan bieden, en (3) de basis bieden voor verdere studie op het masterniveau (en hoger).

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Arne Driessen

Alumnus Japanstudies

Arne Driessen

“Ik liep stage bij het Nederlands consulaat in Osaka. Daar kwam ik erachter dat het bedrijfsleven beter bij me past: ondernemen, korte lijnen, met een klein team zelf keuzes maken en de vrijheid om je eigen koers te bepalen en strategische beslissingen te nemen. Ik ben heel blij dat ik die kant op ben gegaan.”

Michaël Groosman

Alumnus

Michaël Groosman

"Ik ben op zoek gegaan naar een baan bij een Japans bedrijf en zo belandde ik bij Asahi Intecc, een Japanse onderneming die producten maakt voor interventionele cardiologie."

"Omdat ik geen enkele ervaring had met medische apparatuur, ben ik bij daar begonnen als trainee voor accountmanagement. Ik leer veel over de producten en de medische wereld en reis regelmatig mee met de accountmanagers om onze lokale distributiepartners in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) te trainen. Ik ben erg blij met mijn studie en mijn baan. Mijn kennis van het Japans komt goed van pas binnen dit Japanse bedrijf en ik mag veel reizen, presentaties houden en trainingen geven: precies wat ik leuk vind om te doen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier kun je zien hoe het Career Event er in 2021 uitzag.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Loopbaanbegeleiding

Je op de arbeidsmarkt oriënteren: wat houdt dat in en hoe doe je dat? En op welk moment in je studie begin je ermee? De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.