Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd japanoloog. Je bezit kennis van een belangrijk land en je hebt sensitiviteit ontwikkeld voor culturele verschillen. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies en voor een vervolgstudie op masterniveau.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

  • Je bent in staat om modern geschreven en gesproken Japans te begrijpen, te lezen en te vertalen, en een conversatie te voeren in het Japans.
  • Je beschikt over kennis van belangrijke historische, cultureel-maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Deze kennis biedt je een breed inzicht in de Japanse maatschappij en legt bovendien een stevige bodem onder je taalvaardigheid.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Arne Driessen

Alumnus Japanstudies

Arne Driessen

“Ik liep stage bij het Nederlands consulaat in Osaka. Daar kwam ik erachter dat het bedrijfsleven beter bij me past: ondernemen, korte lijnen, met een klein team zelf keuzes maken en de vrijheid om je eigen koers te bepalen en strategische beslissingen te nemen. Ik ben heel blij dat ik die kant op ben gegaan.”

Paco Sekreve

Alumnus

Paco Sekreve

"Ik werk nu in Japan als coördinator voor de internationale relatie tussen Japan en Nederland. Dit doe ik aan het stadhuis in Hirado, gelegen in de prefectuur Nagasaki. Het is een leuke, veelzijdige baan; ik organiseer bijvoorbeeld cultuuruitwisselingsbijeenkomsten op Japanse scholen, maar ook typisch Nederlandse evenementen zoals de nieuwjaarsduik. De kennis die ik bij Japanstudies heb vergaard is hierbij essentieel. Ik begrijp zowel de Nederlandse als de Japanse werkwijzen en heb daardoor een sleutelpositie. Daardoor kan ik iets bieden wat vrij weinig andere mensen kunnen doen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.