Universiteit Leiden

nl en

Japanstudies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd japanoloog. Je bezit kennis van een groot en belangrijk land dat sterk afwijkt van het onze. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

  • Taalvaardigheid: In staat om modern geschreven en gesproken Japans te begrijpen, te lezen en te vertalen, en een conversatie te voeren in het Japans, inzicht in de grammatica en de geschiedenis van het Japans;
  • Regiokennis: Kennis van belangrijke historische, cultureel-maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Deze regiokennis zal (1) de taalverwerving verrijken en contextualiseren, (2) een brede algemene kennis van Japan bieden, en (3) de basis bieden voor verdere studie op het masterniveau (en hoger);

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Michaël Groosman

Alumnus

Michaël Groosman

"Ik ben op zoek gegaan naar een baan bij een Japans bedrijf en zo belandde ik bij Asahi Intecc, een Japanse onderneming die producten maakt voor interventionele cardiologie."

"Omdat ik geen enkele ervaring had met medische apparatuur, ben ik bij daar begonnen als trainee voor accountmanagement. Ik leer veel over de producten en de medische wereld en reis regelmatig mee met de accountmanagers om onze lokale distributiepartners in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) te trainen. Ik ben erg blij met mijn studie en mijn baan. Mijn kennis van het Japans komt goed van pas binnen dit Japanse bedrijf en ik mag veel reizen, presentaties houden en trainingen geven: precies wat ik leuk vind om te doen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden