Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Als je Informatica studeert houd je je bezig met programmeren en het gebruiken, analyseren en verwerken van data. Je leert alles over softwareontwikkeling, automatisering en kunstmatige intelligentie. Ook houd je je bezig met de vraag hoe mensen met systemen werken.

Redenen om Informatica in Leiden te gaan studeren:

  • De Universiteit Leiden is sterk in data science, een combinatie van statistiek, informatica en ieder ander vakgebied zoals biologie of economie. Met data science leer je de computer om in enorme bergen gegevens patronen te herkennen. Zo kun je de data omzetten in waardevolle kennis.
  • De Universiteit Leiden is een onderzoeksintensieve universiteit. Het onderwijs wordt geïnspireerd en gevoed door actueel wetenschappelijk onderzoek. Al in het eerste jaar krijg je college van onderzoekers van het wetenschappelijk instituut in Leiden die veel praktijkvoorbeelden en recente inzichten uit hun onderzoek direct uitleggen.
  • De bachelor is een relatief kleine studie, waardoor je je studiegenoten snel leert kennen. De sfeer op de opleiding is informeel, en je stapt gemakkelijk op docenten af als je bijvoorbeeld extra uitleg nodig hebt. De vleugel van de docenten ligt dan ook direct naast de collegezalen.
  • Leiden biedt een goede mix van fundamentele kennis én toepassingen. Je krijgt een sterke theoretische basis aangeleerd, én je gaat praktisch aan de slag om deze kennis toe te passen door bijvoorbeeld innovatieve systemen te ontwikkelen.
  • Je kan in Leiden al na het eerste semester kiezen voor de Kunstmatige Intelligentie richting binnen de Informatica Bachelor. Deze richting is uniek omdat deze samen met cognitieve psychologie verzorgd wordt. Je leert dus niet alleen het programmeren, en technisch en theoretisch goed ontwerpen van intelligente systemen, maar ook de psychologische basis van intelligentie.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden