Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Toelatingseisen

Check de volgende toelatingseisen voordat jij je aanmeldt voor de opleiding Informatica.

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de afstudeerrichting Informatica als je in het bezit bent van een Nederlands vwo-diploma met de volgende profielen:

  • vwo-profiel Natuur & Techniek
  • een van de andere vwo-profielen met als aanvulling wiskunde B

Heb je een ander diploma/profiel behaald, dan moet je altijd een officieel verzoek tot toelating indienen. Hiervoor meld je je eerst aan voor de opleiding in Studielink. Daarna ontvang je een link naar het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden en dien je daar je toelatingsverzoek in. Je kunt ook een deelcertificaat behalen via een staatsexamen, het Boswell Instituut of Wismon. Voor vragen kun je ook contact opnemen met de studieadviseur Jeanette de Graaf per e-mail of telefonisch (071 527 7051).

Taaleisen

De opleiding Informatica is een Nederlandstalige opleiding. Dit betekent dat de colleges en werkgroepen in het Nederlands zijn. Een goede Nederlandse taalvaardigheid is dus vereist. Lesmateriaal, zoals studieboeken en artikelen, zijn daarentegen wel regelmatig Engelstalig. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom ook nodig om de studie succesvol af te ronden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.