Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Toelatingseisen

Check de volgende toelatingseisen voordat jij je aanmeldt voor de opleiding Informatica.

Je wordt rechtstreeks toegelaten tot de afstudeerrichting Informatica als je in het bezit bent van een Nederlands vwo-diploma met:

  • profiel Natuur & Techniek
  • een van de andere profielen met als aanvulling Wiskunde B

Als je een ander diploma hebt behaald dan vwo (bijvoorbeeld HBO) of je hebt een vwo-diploma zonder Wiskunde B, dan moet je altijd een officieel verzoek tot toelating indienen. Hiervoor meld je je eerst aan voor de opleiding in Studielink. Daarna ontvang je een link naar het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden en dien je daar je toelatingsverzoek in.

Neem in de onderstaande gevallen altijd eerst contact op met de studieadviseur (per e-mail of telefonisch 071 527 7051). Ook voor andere vragen betreffende de toelating kun je bij de studieadviseur terecht:

  • Je hebt een VWO-diploma met Wiskunde A: Je kunt een deelcertificaat Wiskunde B behalen via Boswell Beta of andere instanties.
  • Je hebt een HBO-propedeuse: Een deelcertificaat VWO-Wiskunde B moet worden behaald. Afhankelijk van de soort HBO kan er nog een eis bijkomen.

Taaleisen

De opleiding Informatica is een Nederlandstalige opleiding.Een goede Nederlandse taalvaardigheid is dus vereist. Sommige colleges worden wel in het Engels gegeven.  Lesmateriaal, zoals studieboeken en artikelen, zijn ook regelmatig Engelstalig. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom ook nodig om de studie succesvol af te ronden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.