Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie Informatica te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Lennard Schaap

Eerstejaars

Lennard Schaap

‘Na colleges ga ik vaak met studiegenoten aan het werk. Aansluitend ga ik regelmatig met studiegenoten naar activiteiten van studievereniging De Leidsche Flesch. Dat is een heel actieve vereniging die allerlei activiteiten organiseert.’

Hermes Spaink

Ouderejaars

Hermes Spaink

‘Ik ben lid van de studievereniging De Leidsche Flesch, daar ga ik vaak koffie halen. Ook ga ik regelmatig mee met activiteiten. Zo ben ik mee geweest op het eerstejaarsweekend en de eerstejaarsexcursie: een weekend naar Cambridge en Birmingham, heel erg leuk.’

Studievereniging De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor studenten Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Leiden. Aan het begin van het collegejaar organiseert de vereniging een kennismakingsweekend waarin je kunt kennismaken met je studiegenoten. Daarnaast zijn er door het hele jaar heen vakinhoudelijke activiteiten als excursies, lezingen en een buitenlandse studiereis, maar ook filmavonden en feesten. Ook koop je bij De Leidsche Flesch met korting je boeken.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden