Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Over de opleiding

Bij de bachelor Informatica leer je alles over de wiskundige logica achter computers én kun je een toepassing van informatica in een ander gebied ontdekken.

Opbouw van de bacheloropleiding

Alle studenten werken in de eerste twee jaren van de studie aan een stevige basis. Je maakt kennis met de wetenschappelijke theorie en je leert je gekozen richting kennen. Je sluit je bachelor af met je eigen onderzoek. Het studiejaar bestaat uit 60 studiepunten (EC).

Onderwijsvormen

De bacheloropleiding duurt drie jaar. Je kiest al in het eerste jaar een specialisatie. Informatica studeren kost je een volle werkweek. In het eerste jaar heb je gemiddeld 20 contacturen, waarin je hoorcolleges krijgt en werkcolleges volgt. Daarnaast ben je 24 uur per week bezig met zelfstudie en het uitwerken van opdrachten.

Docenten presenteren de leerstof en verbinden die met de actualiteit en eigen onderzoek. Van jou wordt verwacht dat je deze colleges voorbereidt door de opgegeven literatuur te bestuderen.

Samen met andere studenten werk je aan opgaven of projectopdrachten die zijn gebaseerd op de collegestof.

Tijdens de practica ga je vaak samen met een medestudent aan de slag achter de computer. Zo leer je de theorie toepassen in  de praktijk.

Thuis werk je aan opdrachten die mee kunnen tellen voor het eindcijfer van het vak.

Studiebegeleiding

Om je te helpen je studie succesvol en vlot te doorlopen biedt de Universiteit Leiden begeleiding en advies aan. Zowel op inhoudelijk gebied als op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling zijn er verschillende mensen en afdelingen bij de Universiteit Leiden die je daarbij kunnen helpen. De studieadviseur van jouw opleiding is de deskundige op het gebied van je studie en eventuele problemen, zoals studievertraging, planning, examenregelingen, etc.

Alles over begeleiding en advies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.