Universiteit Leiden

nl en
Informatica - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Informatica en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Informatica biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Ori├źnteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Data en aanmelden

Je kunt het hele jaar door (tijdens collegeperiodes) een dagje meelopen bij Informatica. Meeloopdagen bij Informatica worden ad hoc georganiseerd door de studentambassadeurs. In overleg met jou prikken we een datum waarop je verschillende kanten van de studie te zien krijgt. De opleiding neemt contact met je op nadat je je hebt aangemeld. 

Online voorlichting

Naar aanleiding van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal de Universiteit Leiden voorlopig geen voorlichtingsactiviteiten op de universiteit kunnen aanbieden tot nader bericht. Als alternatief zijn er diverse online activiteiten en contactmogelijkheden om je te helpen bij je studiekeuze!

  

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.