Universiteit Leiden

nl en

Geschiedenis (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Khadija Rharissi

Student

Khadija Rharissi

"Leiden is een leuke, kleine stad, met een gezellige sfeer. Een echte studentenstad, waar veel te doen en te zien is. Alles zit lekker dicht bij elkaar, dus dat is makkelijk. Door alle mooie oude gebouwen in het historische centrum, is het de perfecte plek om geschiedenis te studeren. Ik heb in Leiden altijd het gevoel dat de geschiedenis daar leeft."

Studievereniging HSVL

De Historische StudieVereniging Leiden (HSVL) is een van de meest actieve studieverenigingen van Leiden. Zo organiseert HSVL het hele jaar door leuke en boeiende excursies, lezingen, filmvertoningen, sporttoernooien, reizen, feesten en is er aandacht voor introductieactiviteiten, zodat je je studiegenoten goed kunt leren kennen. Er is zelfs een speciale ouderdag, zodat je jouw ouders kunt laten zien wat je allemaal uitspookt tijdens je studie. Op de HSVL-boekverkopen kun je je studieboeken een stuk goedkoper aanschaffen dan in de winkel.

Meer weten over HSVL? Bezoek dan de website van de vereniging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.