Universiteit Leiden

nl en

Geschiedenis (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd historicus. Je kennis van het verleden geeft een stevige basis voor de toekomst. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Annemarie Rullens

Alumna

Annemarie Rullens

"Ik ben adviseur bij de Reputatiegroep in Utrecht. Wij helpen bedrijven en organisaties het beste van zichzelf te laten zien."

"Bij de opleiding geschiedenis leer je om zelfstandig onderzoek te doen. Er is uiteraard begeleiding, maar er wordt van je verwacht dat je zelfstandig en kritisch denkt, zelf (archief)onderzoek doet en een eigen perspectief op het verleden ontwikkelt. Die zelfstandigheid en onderzoeksvaardigheden helpen mij in mijn dagelijkse werk. In het adviesvak gaat het in wezen ook om perspectief: je kijkt van buitenaf naar een probleem of vraag van een opdrachtgever. Van historici wordt gezegd dat ze voortdurend op reis zijn in een vreemd land, dat zou je ook over adviseurs en consultants kunnen zeggen."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

Op ons jaarlijkse Humanities Career Event kom je in contact met bedrijven en organisaties. Tijdens workshops, trainingen en voorlichtingen leer je je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en ontdek je je carrièremogelijkheden na je afstuderen.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geesteswetenschappen kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast geeft de Loopbaan Service workshops en voorlichtingen over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

De Loopbaan Service helpt je met het voorbereiden op de arbeidsmarkt. En uit ons arbeidsmarktonderzoek blijkt: voorbereiding werkt!

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden