Universiteit Leiden

nl en

Geschiedenis (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd historicus. Je kennis van het verleden geeft een stevige basis voor de toekomst. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

In deze video leer je Thirza Terdu kennen. Zij heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werkt nu als Social Media Manager bij Women Inc. Ben je benieuwd wat ze precies doet? Kijk dan de video!

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Annemarie Rullens

Alumna

Annemarie Rullens

"Bij de opleiding geschiedenis leer je om zelfstandig onderzoek te doen. Er is uiteraard begeleiding, maar er wordt van je verwacht dat je zelfstandig en kritisch denkt, zelf (archief)onderzoek doet en een eigen perspectief op het verleden ontwikkelt. Die zelfstandigheid en onderzoeksvaardigheden helpen mij in mijn dagelijkse werk als adviseur bij de Reputatiegroep in Utrecht."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.