Universiteit Leiden

nl en

Geschiedenis (BA)

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Met een masterdiploma op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. Na afronding krijg je de titel Master of Arts (MA).

Masteropleidingen

Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt.

Eenjarige master

Onderzoeksmaster

Brede master

Eveline van Rijswijk

Alumna Geschiedenis en Politicologie

Eveline van Rijswijk

“Na mijn bachelors ben ik de tweejarige research master geschiedenis gaan doen, omdat die naast onderzoek doen de tijd gaf om naar het buitenland te gaan en stages te lopen. Ik zie een duidelijk verband tussen wat ik toen geleerd heb en wat ik nu doe: onderzoek doen naar een onderwerp en dat dan op een boeiende manier toegankelijk maken voor een groot publiek. Dat eerste heb ik geleerd tijdens mijn gehele studie, dat tweede vooral tijdens stages en bijbaantjes gedurende mijn master.”

Lerarenopleiding

Kom voor de klas! Na afronding van de MA History kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na je eenjarige educatieve master mag je de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in geschiedenis. 
Lees meer: Lerarenopleiding Geschiedenis en staatsinrichting

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.