Universiteit Leiden

nl en

Beleid, Bestuur en Organisatie (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Beleid, Bestuur een Organisatie is een brede opleiding die je in staat stelt oplossingen te genereren voor uitdagingen bij de overheid, onze maatschappij en het bedrijfsleven. Je gaat issues doorgronden en hebt oog voor de belangen en invloeden van betrokken partijen.

Redenen om Beleid, Bestuur en Organisatie in Den Haag te studeren

  • Je krijgt individuele, intensieve begeleiding om het optimale uit je studie te halen.
  • Door de kleinschaligheid leer je studiegenoten snel kennen, groepen en werkgroepen zijn maximaal 25 studenten groot en de sfeer is informeel.
  • Je studeert letterlijk midden tussen organisaties die een band hebben met openbaar bestuur.
  • BBO heeft een lokale, nationale en internationale focus.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het Instituut Bestuurskunde maakt deel uit van de Faculteit Governance and Global Affairs. De faculteit is een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum. Maatschappelijke vraagstukken worden vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd. De multinationale kant van veel kwesties komt nadrukkelijk aan de orde. Veel aandacht is er voor de interactie tussen de overheid en de samenleving. De relatie politiek-bestuur-beleid wordt ook binnen de historische context geplaatst om bestuurlijke vraagstukken van de toekomst beter te wegen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.


Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.