Universiteit Leiden

nl en

Beleid, Bestuur en Organisatie (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Beleid, Bestuur en Organisatie is een brede, veelzijdige opleiding die jou in staat stelt oplossingen te genereren voor ingewikkelde uitdagingen bij de overheid, maatschappij en bedrijfsleven.

Redenen om Beleid, Bestuur en Organisatie in Den Haag te studeren

  • Je studeert in het stadscentrum, omringd door organisaties die een band hebben met openbaar bestuur. Een stageplek is dus altijd in de buurt.
  • De faculteit heeft moderne faciliteiten en je ontwikkelt met vernieuwd onderwijs de vaardigheden die je als bestuurskundige nodig hebt.
  • Sleutelwoorden zijn kleinschaligheid en persoonlijk. Je leert studiegenoten snel kennen, werkgroepen zijn maximaal 20 studenten groot en de sfeer is informeel.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het onderwijs van de Faculteit Governance and Global Affairs sluit nauw aan op de thema's die de stad Den Haag kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en international governance. Maatschappelijke vraagstukken als klimaatverandering, terrorisme en economische crises worden hier vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.


Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden