Universiteit Leiden

nl en

Beleid, Bestuur en Organisatie (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Hoe steekt de specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie van de Bachelor Bestuurskunde in elkaar? Wat kan ik er later mee doen? Is deze opleiding voor mij de juiste keuze? Wat biedt Den Haag studenten aan voordelen? We bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, biedt de Universiteit Leiden voorlopig geen fysieke voorlichtingsactiviteiten aan in onze gebouwen. Alle activiteiten worden online aangeboden.

In April en Mei hebben er 3 live webinars van Bachelor Bestuurskunde en specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie plaatsgevonden. Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om om deze online informatiesessie live bij te wonen.

Je kunt de video-opname van de laatste live webinar wél terugkijken. Meld je hier aan om een de link naar de video te ontvangen.

Een panel bestaand uit onze docenten, studieadviseurs en studenten vertelt jou meer over de specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie van de Bachelor Bestuurskunde en beantwoordt vragen over het studentenleven en studeren aan de Universiteit Leiden op onze campus in Den Haag.

Check ons overzicht voor de volgende live webinar

De virtuele meeloopdag is een online versie van de reguliere meeloopdag. Tijdens deze kleinschalige activiteit vertelt onze studentambassadeur Rafke Jongen je meer over de Bachelor Bestuurskunde, de specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie en haar eigen ervaringen met studeren aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Samen met Rafke bekijk je een compilatie van colleges die een goed beeld geven van de opleiding, bezoek je de Virtual Tour van de Campus Den Haag en stel je al je vragen.

Een virtuele meeloopdag duurt ongeveer 45 minuten en er mogen maximaal 10 studiekiezers per sessie meedoen. Je kiest zelf een datum en tijdstip wat jou het beste uitkomt om de virtuele meeloopdag te volgen!

Wil je je extra verdiepen in Beleid, Bestuur en Organisatie van de Bachelor Bestuurskunde en heb je nog een paar laatste vragen? Dan kun je je ook na de studiekeuzedeadline van 1 juni opgeven voor onze online meeloopdagen. Vanaf volgende week is het weer mogelijk op je voor deze online meeloopdagen aan te melden.

Maak kennis met de opleiding

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Deelname aan een voorlichtingsactiviteit gaat je heel veel duidelijkheid bieden. We zetten de opties voor je op een rijtje:

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Stel je vragen op de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs staan voor je klaar met hun antwoorden.

Je kunt tijdens de Webinarweek online deelnemen aan het programma van de opleiding waar jij interesse in hebt. Je volgt dan een korte opleidingspresentatie en een 30 tot 40 minuten durend hoor- of werkcollege. De webinars worden gehost door onze studenten en docenten, die ook klaar staan om al je vragen te beantwoorden tijdens de Q&A sessie aan het einde van elk webinar. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit..

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.