Universiteit Leiden

nl en

Instituut Bestuurskunde

Leiden Leadership Centre

Het Leiden Leadership Centre van de Universiteit Leiden in Den Haag is een platform voor onderzoek en onderwijs op het gebied van publiek leiderschap.

Het LLC verkent nieuwe wegen om de leiderschapsrol in complexe vraagstukken succesvol richting te geven, nu en met het oog op de toekomst. Interdisciplinair en internationaal. In partnerschap met wetenschappers en ervaringsdeskundigen op het gebied van publiek leiderschap en op het snijvlak tussen theorie en praktijk.

Wij werken daaraan langs vier routes:

  1. Wetenschappelijk onderzoek. Ons onderzoek naar leiderschap richt zich op de impact van de veranderende politiek-maatschappelijke context en bestuurlijke hervormingen op leiderschap, maar ook op de impact van leiderschap op de kwaliteit van (publieke) organisaties en beleid, vertrouwen in de overheid, en meerwaarde voor de samenleving (public value).
     
  2. Initieel onderwijs op het terrein van Public Leadership. In onze mastersprogramma’s en in het honours onderwijs bereiden we studenten voor op een toekomstige leiderschapsrol en reiken hen de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek aan.
     
  3. Postacademisch onderwijs en opleidingen voor professionals op het terrein van Public Leadership.
     
  4. Een platform bieden voor (internationale) partners en netwerken en in samenwerking activiteiten organiseren (seminars, lectures, challenges, workshops).

Overzicht van het LLC programma en projecten in het Nederlands

Overzicht van het LLC programma en projecten in het Engels (uitgebreid)