Universiteit Leiden

nl en

Leidse opleidingen scoren goed in Keuzegids Hoger Onderwijs

Van de klassieke Nederlandse universiteiten scoort de Universiteit Leiden het hoogst in de Keuzegids Hoger Onderwijs Universiteiten. 16 Leidse opleidingen behalen de eerste plaats in de vergelijking met dezelfde opleiding in andere universiteitssteden:

Kwaliteitstest

De Keuzegids Hoger Onderwijs bevat systematische kwaliteitsvergelijkingen van verwante opleidingen bij universiteiten. Jaarlijks verschijnt een nieuwe uitgave met de meest actuele feiten over en beoordelingen van opleidingen in het wetenschappelijk onderwijs. 
  
De opleidingen worden vergeleken op basis van prestaties (contacturen, groepsgrootte, aantallen studenten die uitvallen na het eerste jaar en het percentage dat tijdig een diploma haalt) en studentenoordelen (programma, docenten, lessen, baanvoorbereiding, organisatie en faciliteiten). Ook het oordeel van experts over de opleidingen wordt meegenomen in de vergelijking. De verschillen in de scores tussen de universitaire opleidingen zijn meestal klein. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.