Universiteit Leiden

nl en

Tanachia Ashikali

Universitair docent

Naam
Dr. T.S. Ashikali
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
t.s.ashikali@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-3553-5497

Tanachia Ashikali's onderzoeksexpertise omvat leiderschap, diversiteitsmanagement, inclusiviteit, en teamwerk in publieke organisaties. Ze interacteert actief met professionals via keynotes, workshops en onderzoekssamenwerkingen over leiderschap en inclusiviteit in verschillende (semi-)publieke instellingen.

Meer informatie over Tanachia Ashikali

Tanachia Ashikali's onderzoeksexpertise omvat leiderschap, diversiteitsmanagement, inclusiviteit, en teamwerk in publieke organisaties. Ze interacteert actief met professionals via keynotes, workshops en onderzoekssamenwerkingen over leiderschap en inclusiviteit in verschillende (semi-)publieke instellingen. Ze verzorgt onderwijs over leiderschap en publiek management en begeleidt masterscripties over deze en aanverwante onderwerpen.

Ashikali promoveerde in 2018 in Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Het proefschrift combineert generieke literatuur over management en publiek management en onderzoekt hoe diversiteitsmanagement en leiderschap zich verhouden tot inclusiviteit in publieke organisaties en uitkomsten op individueel en teamniveau. Ze analyseerde kwantitatieve data op zowel individueel als teamniveau en toont dat inclusiviteit gaat over teamleden die het gevoel hebben dat ze bij de groep horen, terwijl ze hun eigen authentieke identiteit kunnen hebben. Inclusief leiderschap stimuleert dit door diverse teamleden aan te moedigen hun verschillende achtergronden, perspectieven en ideeën te waarderen, uit te wisselen, te bespreken en ervan te leren. Inclusiviteit draagt vervolgens bij aan de betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie. Dit is met name nodig in een veranderende samenleving die van publieke organisaties vraagt om adaptief en responsief te zijn.

Subsidies en onderscheidingen

In 2019 ontving Ashikali een LUF-subsidie om determinanten van inclusief leiderschap in publieke organisaties te onderzoeken. Voor haar artikel over diversiteitsmanagement, transformationeel leiderschap, inclusiviteit en de affectieve betrokkenheid van medewerkers, geschreven met prof. Sandra Groeneveld, kreeg de prijs voor het beste artikel gepubliceerd in 2015 van het tijdschrift Review of Public Personnel Administration.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.90

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.