Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

Programma bevorderen inclusief leiderschap

Met de veranderingen binnen en buiten hogescholen is er steeds meer behoefte aan een inclusieve werkomgeving. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor leidinggevenden en hun inclusief leiderschap.

Looptijd
2023 - 2024
Contact
Tanachia Ashikali

Inclusief leiderschap is niet alleen een kwestie bijdragen aan een rechtvaardige samenleving, maar ook bijdragen aan het behalen van team en organisatie resultaten. Inclusief leiderschap stimuleert individueel potentieel, versterkt de collectieve kracht van teams en ondersteunt de hogeschool bij het vermogen om te innoveren en te groeien.

Het programma inclusief leiderschap in samenwerking met Zestor beoogt om inclusief leiderschap binnen hbo-instellingen te bevorderen en betere kennis te ontwikkelen over hoe inclusief leiderschap bijdraagt aan teamuitkomsten zoals een inclusief klimaat, psychologische veiligheid en teamleren. Het onderzoek geeft een algemeen beeld over van de mate van inclusief leiderschap binnen de sector. Tot slot beoogt dit onderzoek inzicht te geven in de effecten van training op het gebied van inclusief leiderschap op werkelijke gedragsverandering van leidinggevenden en teams. Hiermee kunnen hbo-professionals verder gestimuleerd worden in de ontwikkeling van inclusief leiderschap.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.