Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Guus Heerma van Voss

Hoogleraar Sociaal Recht

Naam Prof.mr. G.J.J. Heerma van Voss
Telefoon +31 71 527 7626
E-mail g.j.j.heerma@law.leidenuniv.nl

Guus Heerma van Voss (1957) is sinds 1997 hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie Guus Heerma van Voss

Guus Heerma van Voss (1957) is sinds 1997 hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit Leiden. Heerma van Voss studeerde Nederlands recht en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij doceerde aan de universiteiten van Tilburg en Maastricht en was werkzaam als raadadviseur bij de Directie Wetgeving van het Ministerie van Justitie en als consulent en hoogleraar Europees Arbeidsrecht aan de Universiteit Maastricht. | 

Naast zijn functie is hij sinds 1 april 2012 tevens als staatsraad verbonden aan de Afdeling advisering van de Raad van State. Als gevolg daarvan werkt hij op maandag tot en met woensdag als regel in Den Haag en op donderdagen en vrijdagen als regel bij de Universiteit Leiden. 

Heerma van Voss is daarnaast onder meer rechter-plaatsvervanger Gerechtshof 's-Gravenhage, plv. lid van de Advies- en Arbitragecommissie Arbeidsverhoudingen bij de overheid, co-organisator van het European Labour Law Network, redacteur van de European Labour Law Journal, annotator bij de Nederlandse Jurisprudentie en bewerker van deel 7-V* van de Asser-serie over de arbeidsovereenkomst c.a. 

Gerechtshof 's-Gravenhage
Raadsheer-plaatsververvanger
Intersentia
Redacteur European labour Law Journal
Raad van State
Staatsraad Raad van State
Ministerie Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties
Plaatsvervangend lid Advies- en Arbitragecommissie Arbeidsverhoudingen Rijksoverheid
Kluwer
Annotator Nederlandse Jurisprudentie