Universiteit Leiden

nl en

Guus Heerma van Voss overhandigt rapport over dwangarbeid aan minister Sander Dekker

Was er sprake van dwangarbeid binnen de jeugdinstelling De Goede Herder? Op die vraag hebben Guus Heerma van Voss hoogleraar arbeidsrecht en zijn Tilburgse collega Mijke Houwerzijl de afgelopen maanden onderzoek gedaan.

Het onderzoek gebeurde in opdracht van Minister Dekker. De vraag naar verder onderzoek ontstond nadat het rapport van commissie-De Winter, over de misstanden in de Nederlandse jeugdzorg, onvoldoende uitsluitsel gaf. Dit tot grote teleurstelling van een groep van ruim 140 meisjes die in De Goede Herder hebben verbleven en gewerkt. Zij strijden gezamenlijk voor erkenning en herstelbetalingen van de overheid.
Volgens de Commissie was er bij De Goede Herder sprake van dwangarbeid.

Lees hier het rapport van Guus Heerma van Voss en Mijke Houwerzijl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.