Universiteit Leiden

nl en

Leidse alumnus Surya Tjandra benoemd tot onderminister in Indonesië

Surya Tjandra is door de Indonesische president Joko Widodo benoemd tot onderminister van Landbouw en Ruimtelijke Ordening.

Surya Tjandra

Tjandra, afkomstig uit Indonesië, promoveerde op 4 februari 2016 aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op het onderzoek Labour Law and Development in Indonesiaover de ontwikkeling van het arbeidsrecht in Indonesië. De promotoren waren prof. Guus Heerma van Voss en prof. Adriaan Bedner. 

De Indonesische president Widodo is bezig zijn nieuwe kabinet te vormen voor zijn tweede en laatste ambtstermijn. Het aantal onderministers in het kabinet is flink uitgebreid: van drie naar elf. 

In 2017 verzorgde Tjandra de Van Vollenhovenlezing. Daarin analyseerde hij onder meer de arbeidsgeschillenbeslechting in Indonesië en de invloed daarvan op de positie van werknemers. Hij liet daarin zien dat een monodisciplinaire aanpak te beperkt is en wat we hiervan kunnen leren voor de toekomst van sociaal-juridische studies in Indonesië.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.