Universiteit Leiden

nl en

Commissie Heerma van Voss vindt Uitkeringsregeling chroom-6 evenwichtig

In 2014 kreeg Defensie signalen van (oud-)medewerkers die vermoedden ziek te zijn geworden door het werken met chroomverf en CARC. Het ging hierbij onder meer om (oud-)medewerkers van voormalige Amerikaanse opslagplaatsen (POMS-sites). Defensie gaf daarop het onafhankelijke onderzoeksinstituut RIVM opdracht om onderzoek te doen.

De Uitkeringsregeling Chroom-6 Defensie is evenwichtig en voldoende ruimhartig. Ook sluit de regeling aan bij soortgelijke regelingen en bij het aansprakelijkheidsrecht. Dit is de belangrijkste conclusie van het eindrapport van de Commissie Heerma van Voss dat vandaag is overhandigd aan staatssecretaris Christophe van der Maat. De commissie onderzocht de regeling, de verschillen tussen de POMS-locaties en de overige Defensielocaties en de mogelijke consequenties van een eventuele uitbreiding van de regeling.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.