Universiteit Leiden

nl en

Restatement of Labour Law in Europe door Guus Heerma van Voss

Guus Heerma van Voss, hoogleraar Arbeidsrecht publiceerde vorige week: Restatement of Labour Law in Europe. Het boek schreef hij samen met Bernd Waas hoogleraar sociaal recht bij de rechtenfaculteit, van de Universiteit van Frankfurt.

Het boek opent met een Restatement en geeft daarna per Europees land een overzicht hoe arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, deeltijdarbeid en uitzendarbeid in de afzonderlijke staten wettelijk zijn geregeld, welke rechtspraak in dit opzicht in acht moet worden genomen en welke mogelijkheden er zijn om dergelijke relaties vorm te geven op basis van collectieve arbeidsovereenkomsten. Het boek gaat  systematisch op zoek naar de nationale regelgeving-kaders van: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Op dit rechtsgebied, dat in veel landen grotendeels wordt bepaald door de EU-wetgeving, worden de overeenkomsten en verschillen in regelgeving en rechtspraak onderzocht. Dit project biedt een actueel, breed en diepgaand overzicht van het arbeidsrecht in het huidige Europa.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.