Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Voeding

Gezond eten is belangrijk, ook als je thuiswerkt.

Als je gezond eet en daarnaast goed slaapt en beweegt, zorg je voor een optimale weerstand. Maatregelen rondom het coronavirus kunnen het uitdagend maken om gezond te blijven eten. Nu je thuis studeert of werkt is je dagritme mogelijk anders, wat van invloed kan zijn op je eetpatroon.

Blijf gezond eten
 

  • Houd je gebruikelijke eetpatroon aan. Neem je normaal tijdens je studie of op werk ook geen koek bij de koffie? Doe dit dan thuis ook niet. Eet je drie boterhammen met de lunch en drink je een glas melk? Doe dit thuis ook.
  • Probeer zo veel mogelijk vers en zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten. Op die manier krijg je de meeste belangrijke voedingstoffen binnen.
  • Werk niet door tijdens de lunch. We weten dat, als je eet terwijl je afgeleid wordt, dit ervoor kan zorgen dat je meer eet. Niet alleen tijdens het maaltijdmoment, maar ook daarna. Zorg er dus voor dat je een lunchmoment inplant. Zo ben je weg van de computer en kun je je ook weer opladen voor de middag.
  • Beweeg je veel minder dan dat je normaal doet? Probeer dan goed te letten op de hoeveelheden die je eet en eet gebalanceerd. Houd je gewicht in de gaten om te kijken of je lichaam in balans is en blijft. Gezond eten volgens de Schijf van Vijf  is altijd van belang, of je nu thuiswerkt vanwege de coronamaatregelen of niet.
  • Richt je huis gezond in; wist je dat jouw huis je helpt tot gezondere keuzes wanneer je veel gezond eten om je heen ziet? Zeker als je ook het ongezonde uit zicht zet. Doe de check op de website van het Voedingscentrum om te zien of jouw huis gezond is ingericht.
  • Veilig eten? Ook als je thuiszit vanwege het coronavirus kun je veilig en gezond eten. Als je geen maatregel opgelegd hebt gekregen door de autoriteiten, kun je gewoon boodschappen doen. Mocht je het advies hebben gekregen om binnen te blijven, kun je iemand anders de boodschappen laten bezorgen. Hamsteren is niet nodig, want winkels blijven gewoon open. Ook heeft het Voedingscentrum aparte informatie over veilig eten in verband met corona.

Bekijk voor meer betrouwbare informatie, duidelijke adviezen en heerlijke eenvoudige recepten de website van het Voedingscentrum.

Wil je graag op een gezonde manier bezig zijn met je voeding en beweging? Wil je je fit voelen en een doel stellen dat bij jou past? Probeer dan eens de online training: Fit met voeding en bewegen.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.